Houllier forsvarer taktikken - igjen

Gérard Houllier slår igjen tilbake mot kritikerne som sier Liverpool er et kontringslag. Everton vil ikke ha Berger.

I forkant av ettermiddagens superviktige oppgjør mot Chelsea på Stamford Bridge, har Gérard Houllier igjen slått tilbake mot de som påstår at Liverpool bare kan spille kontringsfotball: ”Hvor mange mål har Newcasele scoret denne sesongen? Bare ett mål mer enn oss. Jeg synes det er veldig urettferdig å påstå at vi ikke spiller angrepsfotball. Denne kritikken kommer på grunn av en tidligere spiller og en tidligere manager (Ian St. John og Graeme Souness red.adm.) har kalt oss et kontringslag. Jeg så Arsenal-Man United på TV og den samme ekspertkommentatoren sier ’Dette er vakker fotball. United vinner ballen i eget forsvar og spiller to-tre pasninger før de straffer Arsenal med en scoring. Dette er United på sitt beste.’ Så hva kaller man det? Er ikke det også kontringsfotball, slik som vi blir beskyldt for? Vi har blitt urettferdig behandlet og kalt et forsvarslag. Hvis det hadde vært tilfellet, ville vi ikke sluppet inn så mange mål denne sesongen.”

Den samme Houllier sier også at det aldri har vært aktuelt for ham å slutte som Liverpool-manager, og han gleder seg allerede til å ta fatt på neste sesongs titteljakt: ”Jeg har aldri tvilt på meg selv. Jeg stiller spør alltid meg selv om ting kan gjøres bedre. Jeg lærte mye om hvordan andre ser på meg da vi slet som verst, og det var godt å se hvordan klubben reagerte på spekulasjonene. Jeg har ingen planer om å slutte, og jeg kommer til å fortsette så lenge som mulig. Jeg slutter først hvis tanken er tom for bensin, og den er ikke i nærheten av det ennå. Man kan ikke regne med at ting vil gå på skinner hele tiden, men det kommer alltid noe godt ut av de vanskelige periodene. Det gjør at jeg gleder meg enda mer til neste sesong. Jeg har aldri følt meg så bra som nå, og jeg vil fortsette å være manager i denne klubben så lenge jeg kan – jeg har ikke satt meg selv noen tidsfrist.”

Til tross for franskmannens tilsynelatende optimisme, sier han at det kan ta opptil tre år å tette igjen forspranget opp til Manchester United: ”Vi vet at vi ikke er på Uniteds nivå for øyeblikket, selv om vi kan konkurrere med dem i enkeltkamper. Vi utfordret dem hele veien forrige sesong, men denne gangen har vi ikke greid å følge dem helt til døra. Jeg tror det kan ta to eller tre år å tette igjen det forspranget på 20 prosent som jeg mener eksisterer for øyeblikket.  Denne sesongen har nok lært meg det. Laget mitt mangler fortsatt noen ingredienser, og jeg er fortsatt på utkikk etter forsterkninger. Jeg har ikke satt noen tidsfrist for når vi skal ta det siste skrittet mot toppen. Det er bare helsa mi som bestemmer det.”

Liverpools transfer-søkende tsjekker, Patrik Berger, har den siste tiden blitt linket til Everton, men klubben fra den andre siden av Stanley Park benekter at de skal være interessert i spilleren som har vært i Liverpool siden 1996.

Dagens kamp mot Chelsea kan dere som vanlig følge her på liverpool.no fra kampstart kl 16:00. Come on you Reds!!!