Houllier: - Full fokus på Steaua

Spillere tar en kamp av gangen. John Scales: - Vi var Spice Boys. Neil Mellor er skadet. Milan Rapaic til Italia. Pelé til Anfield?!

Viktig uke for Liverpool

Gerard Houllier insisterer at spillerne ikke har et øye til  Manchester United kampen når de kjemper mot Steaua Bucuresti torsdag kveld.:  - Spillerne tar kampene ettervert som de kommer. Det er ikke bra og se lengre fremover enn neste kamp, og jeg vet at når de entrer banen torsdag vil de ikke ha noen tanker om kampen på søndag. Vi vil først spille denne kampen, og deretter fly hjem for å konsentrere oss om møtet med Manchester United. Vi har to store utfordringer foran oss, og spillerne har gjennom sine siste prestasjoner vist at de er klare for det som venter dem. Spillerne vet at du må gi deres beste i hver eneste kamp, og jeg vet at dersom vi spiller på vårt høyeste nivå vil vi få resultater i de to neste kampene.

 

John Scales mimrer

John Scales svarer spørsmål fra fansen, gjennom et intervju med nettstedet Shankly Gates.

Her er noen utdrag fra spørsmål og svar.

Hvilken spiller fra din tid i Liverpool skulle du likt å se spille på det nåværende laget?

- Jeg var overrasket da David Thompson forsvant. Jeg synes han var en god spiller, og et godt valg på høyresiden. De spillerne som har blitt kjøpt har ikke alltid vært bedre enn de som gikk, og da står utviklingen stille.

Var det rettferdig at dere ble kalt ”Spice Boys”?

- Ja.  Det at spillerne gikk på byen var viktig for lagmoralen. Det er noe du behøver, og vi hadde både god lagmoral og mye moro, men vi fullførte ikke vårt potensial ute på banen. Det kan ha vært fordi vi ikke var disiplinerte nok, og du får ikke et slikt stempel helt uten grunn. Disiplin er noe som både spillere og ledelse må vektlegge, men jeg tror begge hold ikke hadde nok av dette. Uttrykket ”Spice Boys” passet ikke alltid, siden vi også hadde meget profesjonelle spillere som for eksempel Jamie Redknapp, men dessverre var brorparten av spillerne ikke slik.  Vi hadde med oss folk som Robbie Williams på bussen til kampene, og selv om vi hadde mye gøy tror jeg alle spillerne i ettertid hadde foretrukket suksess på banen fremfor utenfor gressmatta.

Som Liverpool spiller, hvilken kamp har du de beste minnene fra?

-Den første 4-3 seieren over Newcastle, uten tvil. Spesielt på grunn av adrenalinet på banen og tilskuerne. Jeg har aldri følt det samme. Det var utrolig å være en del av laget den dagen.

Scales mente også at Wimbledon greide å tirre Liverpool foran FA-Cup finalen i 1988, og at dette sammen med den rette taktikken, en keeper i toppform, og litt flaks gjorde at man kunne registrere en sensasjonell seier.

 

Neil Mellor skadet på Upton Park

Liverpools unggutt Neil Mellor, for tiden på utlån til West Ham, pådro seg en leggskade i reservelagskamp mot Wimbledon i går.  Det vil bli gjort røntgenundersøkelse av skaden, som forhåpentligvis ikke er alvorlig.  West Hams nye sjef, Alan Pardew, insisterer at Mellor har en rolle i laget, selv etter at Brian Deane har ankommet.

 

Rapaic til Serie-A klubb?

Milan Rapaic, som nylig var på prøvespill på Anfield ser ut til å ende i Serie-A klubben Ancona. Den tidligere Fenerbache vingen har også vært i samtaler med Empoli om  en avtale etter sesongen, og ser uansett ut til å kunne sikre seg en kontrakt i Italia.

 

Liverpool sjekker Pelé?

Liverpool og Tottenham er ifølge flere nettsteder ute etter den 25-år gamle Pelé. Portugiseren spiller i Belenenses hvor han har hatt en sterk sesonginnledning. På banen minner han imidlertid ikke mye om sin navnebror siden han er en fysisk sterk og tøff midtstopper.