Houllier gir ikke opp!

Gérard Houllier tror fortsatt på CL-kvalifisering. Dommer Riley har dømt seks straffer på fire kamper på OT. Fransk oppsummering.

Gårsdagens resultat sitter fortsatt som en verkebyll i kroppen. De andre resultatene gikk heller ikke vår vei. Det ble i sannhet en forferdelig dag – en dag som raskest mulig må pakkes inne og glemmes! Kampen på Old Trafford var i realiteten over etter bare 4-5 minutters spill. Sami Hyypiäs utvisning og Van Nistelrooys to straffemål punkterte toppoppgjøret. Til tross for å spille med en mann mindre i nesten 90 minutter, var det nerve og spenning i halvannen omgang – inntil Biscan bommet på ballen og felte Scholes så vidt innenfor 16-meteren. Etter 2-0 begynte hodene å henge, og United fikk score to billige mål i løpet av de ti siste.

Til tross for største nederlag på Old Trafford siden 19. desember 1953 (tapte 5-1 i en sesong hvor vi rykket ned til 2. divisjon), gir ikke Houllier opp. Han tror fortsatt vi kan ta 4. plassen i Premier League – en plass som sikrer oss kvalifisering til Champions League. Dette til tross for at Chelsea slet seg til 3 poeng borte mot Sunderland og nå har fem poeng å gå på i forhold til oss. – Dette betyr ikke slutten på våre Champions League forhåpninger, uttalte Houllier. Vi har seks kamper igjen å spille. Tre hjemme og tre borte.Vi vet hva vi har å gjøre! Gårsdagens resultat må glemmes raskest mulig. Husk at vi aldri har tapt to kamper på rad denne sesongen!

En mann som ikke er enig i dette resonnementet er den tidligere storspilleren Ian St. John. Skotten uttalte til Sky Sports etter kampen at Liverpool med gårsdagens resultater ikke har muligheten til 4. plassen. – Vi har hatt en forferdelig sesong, og jeg forventer ikke at vi skal ende opp som nummer fire. Likevel klandrer jeg ikke laget for vårt verste resultat i Manchester på 50 år. De var offer for en rekke uheldige omstendigheter akkurat i den kampen, avslutter The Saint.

Houllier ofret Baros

Houllier sier det var en vanskelig avgjørelse å ta Milan Baros av banen da Sami Hyypiä ble utvist. Den unge tsjekkeren fikk endelig en kamp fra start, og hadde knapt nok vært borti ballen da han ble byttet ut. Houllier måtte ha inn en ny mann i midtforsvaret, og valgte å ta ut Baros til fordel for Heskey. – Ja, det var en vanskelig avgjørelse, uttalte Houllier til pressen. Jeg måtte ta ut en av spissene. Vurderingen var at Emile kunne tilføre oss mer defensivt. Jeg følte han var viktigere på dødballer – både for og i mot enn Milan. Heskey returnerte dessuten fra de internasjonale kampene med mindre spilletid i beina enn Baros.

Dommer Riley har dømt seks straffespark til United!

Skal man være hundre prosent ærlige, kan vi ikke protestere høylytt på straffesparkene dommer Mark Riley dømte mot oss i går. Uvisningen kan diskuteres, men straffesparkene klaget ikke engang Mr. Houllier på etter kampslutt. Det ser likevel ikke bra ut på papiret når én og samme dommer har gitt Manchester United seks straffespark på de fire kampene han har ledet på Old Trafford denne sesongen? Det kan legges til at han dømte kun én kamp på samme bane i fjor. Ikke overraskende dømte han straffe og viste en mann av banen da Tottenham tapte 4-0. Nok til å lage konspirasjonsteorier…

Dårlig dag for franskmennene

Våre unge franskmenn og utlånsspillere fikk heller ingen god dag i går. Ajaccio tapte 1-0 for Auxerre med Dioméde på banen i 69 minutter. Bastia spilte uavgjort 1-1 hjemme for Troyes. Vingal spilte hele kampen, mens Diarra (55 min.) og Sinama-Pongolle og Le Tallec (begge byttet inn etter 88 min.) ikke uventet tapte 2-1 borte for Lyon. Hull og Jon Otsemobor tapte også i går. Igjen scoret ”Semmy” for utlånsklubben sin. Backen gav hjemmelaget ledelsen etter 55 minutter, men Wrexham og Lee Jones snudde kampen med to mål mot slutten.