Houllier håper på Damiano

Gérard Houllier håper Christian Damiano blir ny trener i Liverpool. Crevoisier takker for seg.

Det meste tyder nå på at Damiano snart blir å finne på Anfield som erstatter for nylig avgåtte Crevoisier, og Gérard Houllier sa følgende i ettermiddag: ”Hvis alt går etter planen, så vil Christian være på plass i trenerstaben neste sesong. Han er en glimrende trener som har vært med på å ale opp noen av Frankrikes aller største talenter, som for eksempel Henry og Gallas.” Det skulle derfor ikke herske noen tvil om Damianos kvaliteter, treneren som er en av Europas aller høyest respekterte i sitt fag. Han var som de fleste vet Jean Tiganas assistent i Fulham før han altså fikk sparken på tampen av forrige sesong. Han var en av hovedmennene bak Frankrikes landslag som hentet hjem både VM-gullet i 1998 og EM-gullet to år senere.Sammen med Gérard Houlllier sto han bak det grensesprengende treningsakademiet i Clairfontaine i Frankrike, et treningssenter hvor flere av de senere års største franske stjerner har blitt alet opp. Kjente navn som Zidane, Henry, Trezeguet og Anelka har i så måte alle mye å takke Damiano for. Han kom sammen med Jean Tigana til Fulham i 2000 og ble i klubben til slutten av forrige sesong.

Damiano har vært landslagstrener på mange nivåer for Frankrike (for U16, U17 og U18), gjennom åtte år, og var en av hovedpersonene bak utviklingen av Clairfontaine (ikke opprettelsen altså!), hvor han har skrevet mange av treningsinstruksene/treningsmanualene og lagt opp hvordan spillerutviklingen skulle legges opp. Houllier hadde et mer overordnet ansvar. I tillegg har Damiano vært manager for Nice (hans assistent var da Alain Wathelet, som nå er sjef for Frankrike U18), i 1999, og var etter det sjef for akademiet deres. På Clairfontaine hadde Damiano hovedansvaret for aldersgruppen 13-16, og på starten av 90-tallet fikk han ansvaret (av Houllier) for byggingen av intet mindre enn seks ungdomsakademier i Frankrike. Fra 93-96 jobbet han sammen med Houllier for U18-U20-landslaget (med Henry, Gallas, Trezeguet, Anelka, Silvestre mfl.).

Liverpool bekreftet i går at Jaques Crevoisier kom til å forlate klubben av familiære årsaker, og hovedpersonen selv innrømmet at det hadde vært en tung beslutning: ”Det var en meget vanskelig avgjørelse, men jeg har blitt enig med Gérard Houllier at jeg kommer til å forlate klubben av hensyn til familien. Med alle kampen vi spiller her, har det vært vanskelig for meg å tilbringe nok tid sammen med familien min i Frankrike, og etter to år på Merseyside ser jeg nå fram til et mer normalt familieliv. Jeg ønsker samtidig å takke alle for at de har fått meg til å føle meg så velkommen i England. Liverpool er en massiv klubb, men både David Moores, resten av staben og alle spillerne gjør at den likevel har et familiepreg. Jeg har også møte flere personer utenfor klubben som vil være mine venner for resten av livet, og det gjør meg trist å måtte reise fra dem. Etter to år her har jeg også lært meg å sette pris på Liverpools supportere, som støtter klubben i tykt og tynt. De har vært fantastiske og jeg håer de snart får sin velfortjente belønning i form av et ligagull så fort som mulig."