Houllier kondolerer

Houllier utrykker sin medfølelse med Foes etterlatte. Diomede til Ajaccio. ”Silver Goal” innføres i alle rundene i UEFA-cupen! Få endringer i spillereglene fra 1.juli.

Gerard Houllier snakket i dag om hvor sjokkert han var over Marc-Vivien Foes bortgang, og ønsket på vegne av Liverpool Football Club å utrykke medfølelse for spillerens etterlatte: "Alle i Liverpool Football Club er sjokkerte over nyheten. Jeg kjente spilleren veldig godt og var på det samme flyet som ham fra Manchester til Paris. Våre tanker går til hans familie og venner."

Diomede til Ajaccio
Ifølge L'Equipe har Bernard Diomede signert en 1-års kontrakt med franske Ajaccio, hvor han også var på utlån fra januar til mai. Kontrakten med de røde gikk ut etter sesongslutt og kunne fritt velge ny arbeidsgiver. 29-åringen ankom Anfield fra Auxerre i juni 2000 for £3000000, men maktet kun å spille fem førstelagskamper.

"Silver Goal" innføres i alle runder i UEFA-cupen!
Silver Goal ble innført for første gang i finalene i UEFA-cupen og Champions League sist sesong. UEFA melder i dag at regelen også skal gjelde kommende sesong i alle rundene i UEFA-cupen og hvor det spilles etter utslagningmetoden i Champions League. Den nye regelen vil fungere som følger: Dersom begge lagene står likt i målprotokollen etter at returoppgjøret blåses av, går laget med flere scorede bortemål videre. Med likhet her starter man å spille maksimalt to ganger 15 minutter ekstraomganger. Ligger et av lagene foran i målprotokollen etter første ekstraomgang, er det kåret en vinner og kampen avbrytes. Med fortsatt uavgjort i sammenlagtsresultatet etter første ekstraomgang, spilles ytterligere 15 minutter. Er det fortsatt ikke mulig å skille lagene, blir kampen avgjort fra straffemerket. Merk at bortemålsregelen ikke gjelder i ekstraomgangene!

Regelendringer fra 1.juli
På det årlige hovedmøtet i The International Football Association Board (IFAB) ble det vedtatt noen endringer i spillereglene. Endringen i reglene trer i kraft fra 1. juli 2003 og instruksjonene og direktivene introduseres med umiddelbar virkning. Blant de viktigste kan følgende nevnes:
· Spiller må ikke vise undertrøye som inneholder slagord eller reklame. En spiller som fjerner sin spilletrøye (drakt) for å vise slagord eller reklame vil bli sanksjonert av turneringens myndighet. Hittil har dette stort sett bare dreid seg om rabiate, politiske og religiøse utspill. Men nå akter det Internasjonale fotballforbundet å slå ned på alle typer skrift på T-skjorter under draktene.
· Spilletrøya må ha ermer.
· The Board besluttet å fjerne punktet som tillot reklame kun på spilletrøyer.
· Det henstilles også til dommerne å påse at reglene ved straffespark følges nøyere enn i dag. Det er straffbart å gå inn i straffesparkfeltet før sparket er tatt. Målmannen bryter også loven om han beveger seg fra mållinjen før sparket er tatt. For tiden skjer overtredelser ved straffespark ofte, uten at dommerne gjør nødvendig handling med dette.