Houllier: - Massiv kamp for klubben

Houllier bruker velkjente ord når han karakteriserer viktigheten av oppgjøret mot Aston Villa i morgen. Owen starter.

På en pressekonferanse i Liverpool i dag beskrev Gerard Houllier morgendagens hjemmekamp mot Aston Villa som "massiv for klubben". Liverpool har ikke vunnet en seriekamp på 10 kamper, og nå er man naturlig nok desperat etter seier. Houllier forholder seg imidlertid iskald til situasjonen som vanlig, men innrømmer at det er ekstra press på laget i morgen.

- Denne kampen er enda større enn det den burde ha vært på dette tidspunktet av sesongen, hovedsakelig på grunn av at vi er desperate etter det å vinne en kamp. Det er fortsatt bare tre poeng det er snakk om, men psykologisk sett er det mer for vi ønsker å stoppe kjeden med poengtap, sier Houllier som mener Liverpool "burde ha vunnet et par av de ti siste kampene":

- I løpet av de siste 10 kampene kunne og burde vi ha vunnet et par ganger. Det er bare et par ganger at vi ikke fortjente å vinne, så du kan forestille deg motivasjonen, forventningene og humøret til spillerne foran kampen, påpeker Houllier.

Selv de mest innbitte supporterne har innsett at det vil bli meget vanskelig å vinne serien i år. Houllier uttalte i dag at det ville bli umulig å vinne Premier League dersom Aston Villa ikke beseires.

- Realistisk sett så blir det uansett vanskelig å ta igjen 12 poeng på Arsenal. Spesielt når de har vært veldig heldige med dommere denne sesongen i enkelte kamper, uttaler Houllier med klar referanse til Francis Jeffers’ skuespilleregenskaper.

Samtidig kunne GH glede fansen med nyheten om at Michael Owen kommer til å starte kampen.

- Michael er grei og skal være klar til å starte kampen. Jeg spilte ham ikke fra start mot Sheffield United på grunn av at det var litt for tidlig, men nå ser det ut til at han kan satse for fullt igjen.

England har for øvrig vært rammet av en kuldebølge den siste tiden, og minusgrader om natta førte til at gårsdagens planlagte reservelagskamp mot Everton ble avlyst. Også juniorlagenes kamper i helga har blitt flyttet på grunn av vanskelige baneforhold.