Houllier mottar sin OBE i dag

Gerard Houllier er i dag i London, hvor han mottar sin OBE. Gerrard går for ligatittelen. Heldige fans i Hong Kong.

Gerard Houllier er i dag i London, der han vil bli tildelt ærestittelen OBE (Order of the British Empire) for sin innsats for britisk fotball. Det er utenriksminister Jack Straw som vil foreta utdelingen ved en høytidelig seremoni i hovedstaden. Også Arsenal-manager Arsene Wenger vil bli tildelt en tilsvarende tittel.

I et intervju med Liverpools offisielle hjemmeside før tildelingen er det en optimistisk Houllier som ser fram til den nye sesongen. Han tror blant annet at Michael Owen vil gå mot en stor sesong, kanskje hans beste noensinne lyder den optimistiske spådommen fra manageren.

Houllier tror vi får se en meget skarp og utvilt Owen utover høsten. Etter hans gode avslutning på fjorårssesongen, tror Houllier at det lokale stjerneskuddet vil legge nok en alen til sin vekst. "Sesongen som gikk vil jeg betegne som Michaels beste på dette nivået. Og han kan bli enda bedre neste sesong. Han har overvunnet flere skadeproblemer, og får han være skadefri vil spillet hans bare fortsette å bli bedre."

"Man må huske på at gutten fortsatt er bare 23 år gammel. De fleste spillere når ikke middagshøyden før de er 27, men med Michael kan det faktisk skje at han når toppen tidligere, og beholder den lengre, ettersom han spilte på førstelaget allerede som 17-åring."

"Hans spill er i verdensklasse. Han har god ballkontroll, og hans fart, vendinger og bevegelser blir bedre hele tiden", avslutter Houllier.


Gerrard går for ligatittelen

Steven Gerrard mener at Liverpool må gå for ligatittelen denne sesongen, for å kunne hviske vekk skuffelsen og de vonde minnene fra sist sesong. Han innrømmer at han er skuffet over 5.plassen sist sesong, men mener at spillerne nå er klare for å kjempe om tittelen til kommende sesong.


"Det er veldig viktig for oss at vi klarer å konkurrere med de andre toppklubbene og ikke blir liggende etter. Vårt første mål må være Champions League fotball til neste høst, men en klubb som Liverpool må sette seg høye mål, og det er ensbetydende med ligamesterskapet", sier han.

"Vi kan ikke dvele lenger ved det som skjedde sist sesong. Det var en sesong som startet svakt for meg personlig, og om mulig, endte den enda dårligere. Jeg hadde en formsvikt jeg aldri trodde jeg skulle komme meg ut av. Og når jeg endelig fant ut av ting, slet resten av laget. Vi må komme oss videre, og det er best at fjorårsesongen blir glemt av alle", legger han til på Liverpools offisielle hjemmeside.

Han innrømmer at det verste med det hele var at man ikke kvalifiserte seg til Champions League, og det ødela hele sesongen for hans vedkommende.

Fans får trene med spillerne

En gruppe Liverpool-fans får sjansen til å trene med sine helter i forkant av klubbens besøk i Hong Kong. Dagen før kampen i millionbyen får så mange som 20 fans fra den offisielle supporterklubben der borte denne unike sjansen.

Det skulle være unødvendig å nevne at de heldige utvalgte gleder seg til evenementet.