Houllier retter blikket mot Fulham

Etter en begivenhetsrik uke rettes nå fokus mot søndagens kamp på Loftus Road. Diouf vil bli savnet. Billige UEFA-billetter. VM-gull til Anfield. Endelig napp for Rapaic?

Houllier retter fokus mot Fulham-kampen

 

Gerard Houllier kunne glede seg over en ligaseier igjen mot Leeds forrige helg, og nå håper han at laget hans skal fortsette trenden borte mot Fulham på søndag. London-laget ligger fire poeng foran Liverpool på tabellen, og Chris Colemans mannskap er stinne av selvtillit etter å ha rundspilt Manchester United på Old Trafford i sin siste kamp.

 

”Etter noen frustrerende resultater ville vi virkelig vinne mot Leeds. Vi måtte vise oss fra en bedre side, og gjorde det, og nå må vi prøve å holde på den innstillingen. Fulham vil være en tøff motstander, og de har hatt en god start på sesongen. Men vi må ikke fokusere for mye på dem, men heller konsentrere oss om hva vi skal gjøre”, sa Houllier i ettermiddag.

 

Manageren innrømmer at han ikke var tilfreds med lagets defensive innsats mot Blackburn på onsdag, men gledet seg samtidig over lagets offensive glød.

 

”Vi gikk for et femte og sjette mål, og fikk svi for det mot slutten. Jeg har snakket med spillerne om hva jeg syntes de gjorde feil, men det forblir mellom meg og spillerne. Jeg vil aldri fortelle andre hva jeg sier til mine spillerne”, bedyrer Houllier, noe som skulle forklare managerens uvilje til å kritisere sine spillere etter tap, noe mange av hans kritikere har etterlyst.

 

Diouf vil bli savnet

 

Manageren legger ikke skjul på at El-Hadji Diouf vil bli sårt savnet på Loftus Road på søndag. Senegaleseren har vært i fremragende form for de røde så langt i sesongen, og var de flestes Man of the Match mot Blackburn. Søndagens kamp må imidlertid Dioufy se fra tribunen, da han er suspendert for en match etter en rekke gule kort i høst.

 

”Dioufy har hatt noen virkelig gode kamper for oss i høst, og det er synd at han ikke er tilgjengelig mot Fulham. Jeg er ikke helt tilfreds med antallet kort han pådrar seg”, sier Houllier.

 

Liverpools franske sjef mener at senegaleseren spilte under pari før pause mot Blackburn, men karakteriserer hans innsats etter at han ble flyttet over til venstrekanten i andre omgang som fremragende.

 

”I andre omgang spilte Harry bak Emile, noe som gav Diouf en sjanse til å vise hva han kan utrette på venstresiden. Han gjorde det svært bra, og fikk lagt noen flotte innlegg med venstrefoten. I tillegg fikk han vist sine drible-egenskaper, og kom seg forbi sine oppassere på en elegant måte.”

 

Houllier fornøyd med den offensive stilen

 

Sesongen så langt sett under ett, bedyrer Gerard Houllier at han er fornøyd med Liverpools spill. Nå håper han også at laget kan oppnå litt mer stabilt gode resultater med den nye offensive stilen. Han mener i alle fall at spillerne nå er i ferd med å finne seg til rette i den nye stilen, og håper det vil gi positive utslag på resultatene.

 

”Vi har forandret spillestil, og det tar ofte tid før alt fungerer når man gjør slike forandringer. Jeg var fornøyd med både spill og resultat sist helg, og også mot Blackburn i midtuka. Spillemessig er det bare kampene mot Aston Villa og Portsmouth jeg har vært misfornøyd med denne sesongen. Vi fant ut at vi kunne dra nytte av en mer offensiv spillestil når vi fikk inn spillere som Harry Kewell, Steven Finnan,  samt Le Tallec og Sinama-Pongolle. Vi er litt frustrert over at poenghøsten ikke har stått i stil med spillet, men vi føler at vi er på rett spor.”

 

Imponert over sine unge landsmenn

 

Houllier sa også i dag at han var svært godt fornøyd med det som hans unge landsmenn Anthony Le Tallec og Florent Sinama-Pongolle har vist når de har fått sjansen for førstelaget. Han innrømmer at duoen har behersket overgangen til engelsk fotball bedre enn han trodde.

 

”Anthony og Florent er to fantastiske unge spillere. De har fortsatt mye å lære, ikke minst når det gjelder den fysiske delen av spillet og tempoet her borte. Men jeg er godt fornøyd med hvordan de har tilpasset seg livet her i Liverpool.”

 

Pembridge er tvilsom for Fulham

 

Liverpool sliter med å få trioen Owen, Hyypiä og Sinama-Pongolle spilleklare til søndag. Det stilles fortsatt også spørsmålstegn ved hvorvidt Vladimir Smicer blir klar. Når det gjelder motstander Fulham, så har de også noen skadeproblemer. Mark Pembrdige fikk en skade på Old Trafford forrige helg, og det er ventet at den transferlistede midtbanespilleren Sean Davis får sin første kamp fra start som hans stedfortreder.

 

Ellers er lagets japanske stjerne Junichi Inamoto, i likhet med vår egen El-Hadji Diouf, suspendert for denne kampen etter å ha pådratt seg fem gule kort så langt i høst. Jerome Bonnissel er også tvilsom, mens Alain Goma og Dean Leacock er definitivt ute med kneskader. Det kan gi rom for Andy Melville eller Martin Djetou i forsvaret. Keeper Edwin van der Saar har også vært litt småskadet, men er ventet å starte.

 

Billige UEFA-billetter

 

Liverpool selger nok en gang billetter til UEFA-cupen på billigsalg. Som mot Olimpija Ljubljana vil billettene til hjemmekampen mot Steaua Bucharest gå for £15 pr. stk. En kombinert voksen/barn-billett vil koste £22, mens pensjonister kommer inn for £7. Kampen spilles som kjent torsdag 27.november kl.21.00 norsk tid.

 

Sir Roger donerte VM-medalje

 

Sir Roger Hunt har donert sin vinnermedalje fra selveste VM-finalen i 1966 til Liverpools museum på Anfield.

Sir Roger har hatt medaljen i 37 år nå, og de siste fem årene har den bare ligget i en bankboks. Så hver gang noen ønsket å se medaljen måtte Hunt ta veien til banken. Derfor fant han ut at det var like greit at han lånte ut medaljen til LFC, slik at alle som har lyst kan beskue den.

 

Hunt er den eneste Liverpool-spilleren som kan vise til et VM-gull, selv om Dietmar Hamann var nærme for Tyskland i fjor.

 

”Da jeg vant den betydde den faktisk ikke mer for meg enn de andre medaljene jeg hadde vunnet, slik som ligagull og FA-cup mesterskap. Det er faktisk ikke før i de senere årene det har gått opp for meg hvor spesiell den egentlig er. Det er jo tross alt det største du kan vinne i fotball, og England har jo kun denne ene VM-seieren å vise til, så det gjør det litt spesielt”, sier Sir Roger.

 

Empoli i Rapaic-samtaler

 

Milan Rapaic fikk aldri kontrakt med Liverpool, men nå ser det ut for at italienske Empoli tar kroaten inn i varmen. Etter samtaler med Empoli-presidenten går det rykter om at Rapaic har blitt tilbudt en kontrakt ut sesongen verdt £275 000.

 

Franskmenn linket til Liverpool

 

De mer tabloide nettstedene har i dag linket Liverpool til to franske spillere. Det gjelder først og fremst Marseille-spissen Didier Drogba, som har gjort det så bra i Champions League for sin klubb. Drogba skal ha uttalt at han ønsker å spille i Premier League, og det sies at både Liverpool, Arsenal og Manchester United følger spillerens utvikling.

 

Liverpool og Arsenal følger, igjen ifølge de samme tabloide nettstedene, også Rennes-talentet Yoann Gourcuff. Manchester United skal også ha hatt 17-åringen i kikkerten i sommer, men den interessen skal ha kjølnet. Og nå rapporterer altså franske medier at det er de røde og Gunners som speider på spillerens fremganger.