Houllier smigret over rykter

Dagens engelske aviser lanserer Houllier som aktuell til Tottenham-jobben. EU avviser TV-avtalen med BSkyB? Lovende unggutt skadet. Spillere uttatt til landskamper.

Liverpools litt nølende start på sesongen har ført til små, men likevel en jevn strøm av rykter om Houlliers fremtid som manager på Anfield. Foreløpig har han vært sparsommelig med kommentarer i forhold til disse skriveriene. Han har imidlertid innrømmet å ha vært til stede på et styremøte i høst, noe som ikke er vanlig, hvor han gav en rapport på den sportslige statusen. De som kjenner klubben vil likevel hevde at dette ikke er dramatisk i forhold til ansettelseforholdet hans. I dagens aviser blir Houllier igjen avskrevet som fremtidig manager i Liverpool, og foreslås i stedet som ny manager på White Hart Lane. Franskmannen kommenterer dette på følgende måter: - Jeg er selvfølgelig smigret når en klubb som Spurs viser interesse for meg. Dette er likevel noe jeg ikke har blitt kontaktet om personlig. Jeg er under kontrakt i Liverpool, og med forbehold om at de ikke ønsker å bli kvitt meg, regner jeg med å bli ut kontraktsperioden. Da jeg tok over jobben sommeren 1999, etter å ha vært involvert her siden 1998, startet vi å bygge opp laget. Jeg sa den gang at vi trengte minst fem år på å gjennomføre dette.

 

Gerrard-kontrakt til 2007?

Som vi skrev i går kommer Steven Gerrard snart til å skrive under en ny 4-års kontrakt med Liverpool. Det er enda ikke bekreftet hva som er startdato på kontrakten. Slik vi forstår det, vil kontrakten gjelde frem til sommeren 2007 – fire år etter forhandlingene med LFC startet.

EU velter BSkyB-avtale?
De siste par årene har det kommet mange dystre spådommer når det gjelder økonomien i engelsk fotball. Derfor var mange storfornøyde da Premier League i sommer kunne skrive under en ny, lukrativ avtale med BSkyB. Avtalen var riktignok verdt litt mindre penger enn tidligere, men pengene var likevel atskillig bedre enn skeptikerne spådde. Nå kan imidlertid EU velte hele avtalen. Roma-traktaten setter klare grenser for såkalt kartellvirksomhet og vil ha mye mer konkurranse på salg av TV-kontrakter i Storbritannia. Dette er for så vidt ikke nye opplysningen. Alle parter har vært klar over disse forhold i flere år, og av den grunn blir kampene solgt i flere pakker. Mange tror likevel dette ikke er nok. BSkyB har som kjent stukket av gårde med de beste kampene. EU mener det ikke er reell konkurranse om de eksklusive rettighetene og vil snart komme med sin innstilling i saken. Den nye TV-avtalen gjelder fra og med 2004-05.

Uheldig JP Kelly
Bare ett poeng til juniorlagene i går etter ny uavgjort for U-19 og skade og utvisning for U-17. John Owens lag ledet 2-0 hjemme på Akademiet over Bolton etter to mål av Steven Gillespie. Gjestene kom imidlertid tilbake og sikret seg ett poeng. Gledelig nok gjennomførte David Mannix 90 minutter etter å ha være ute over et år med skade.
U-17 tapte 1-0 borte mot United, men langt mer alvorlig var skaden på playmaker John-Paul Kelly. Den talentfulle unggutten med kallenavnet Joxer måtte gå av banen med en stygg ankelskade og bare røntgenbilder vil kunne si om det er brudd. Det stod uavgjort ved pause. Hjemmelaget gikk imidlertid i ledelse to minutter ut i andre omgang. Likevel etterpå fikk Adam Hitchen direkte rødt etter en takling. Avgjørelsen overrasket alle. Til og med laglederbenken til United protesterte. Med kanskje lagets beste spiller skadet og en mann mindre på banen, ble det vanskelig å få med poeng hjem til Merseyside.

Finnan og Smicer mot Canada!
Både Tsjekkia og Irland skal spille vennskapskamper mot et turnerende Canada. Steve Finnane er tatt ut for de grønne og Vladimir Smicer er i troppen for Tsjekkia.