Houllier svarer på spørsmål

Manageren snakker ut om Chelsea og presset på laget. Blir det endringer mot Villa? Han avslører hvorfor Henchoz ble byttet ut mot Chelsea, klargjør Kewells rolle og viktigheten av å ha Stevie G på laget.

Official Site har spurt Gerard Houllier om diverse i forbindelse med sesonginnledningen, og vi gjengir her intervjuet.

Vi har bare spilt en kamp. Er du enig i at en del av folks reaksjoner har vært i overkant?
For det første må jeg si at det Chelsea-laget vi møtte sist søndag var et solid et. Deres nyervervelser og erfaring gjorde at de hadde et "sterkere" lag enn oss på papiret. Og ingen legger skjul på at vi sto foran en stor oppgave. Likevel kjempet vi jevnt med dem i 90 minutter og hadde vi vært heldigere kunne vi ha feiret seier istedenfor å lide et bittert nederlag. Vi skapte flere sjanser enn Chelsea, særlig i første omgang. Jeg så mange positive ting forrige helg. Det negative var at vi spilte for mange lange baller.

Men du og laget ser ut til å være under et stort press allerede.
Du vet at når du er i en stor klubb blir hvert eneste tap tolket som en slags krise. Det er opptil folkene på toppen, hvor jeg er sitter, å holde seg rolig og se tingene i perspektiv. Det er det vi gjør, fordi det er vårt ønske at laget slår tilbake så hurtig som mulig. Jeg sa før kampen mot Chelsea at enten det bleseier, uavgjort eller tap så vil ikke det forandre mitt syn på det arbeidet vi må gjøre og retning vi vil gå. Selvsagt vet jeg at det er uliketing som trengs å forbedres, men det var også enkelte ting som gjorde meg mer fornøyd enn forrige sesong.

Men var ikke kampen en reprise på mange av fjorårets?
Det var frustrerende. Nok en gang produserte vi en rekke avslutninger på mål. Og vi må komme inn på motstanderens territorium for å gjøre så. Det er ikke slik at vi skyter fra egen banehalvdel. Det var litt frustrerende å ha skapt så mange sjanser uten å ha scoret fra åpent spill, spesielt i en kamp så jevn som denne. Likevel har jeg ikke plutselig mistet min tro på mannskapet mitt.

Har spillerne blitt påvirket av kritikken?
Nei, jeg tror ikke det. Når kritikken er konstruktiv og interessant, så er det okay. Men når den ikke er det, så ...

Så moralen er ok for kampen mot Aston Villa på søndag?
Ja. Det er bare så synd at vi hadde så mange spillere borte på landslagsoppdrag i midtuka. Jeg ville gjerne arbeidet med spillerne her hele uka.  Uheldigvis hadde vi ikke vår første treningsøkt sammen før i dag. Men det er slik det er med så mange landslagsspillere i troppen og man må bare akseptere det.

Hvorfor byttet du ut Stephane Henchoz mot Chelsea?
Stephane var ikke skadet. Jeg følte bare at han ikke viste sitt rette jeg. I tillegg hadde han allerede pådratt seg gult kort, og siden vi presset på framover mot slutten, ønsket vi ikke å risikere enda et gult kort på en kontring.

Vil det bli forandringer på laget mot Aston Villa?
Ja. Steven Gerrard returnerer.

Er det alt?
Jeg er ikke forberedt på svare på dette på nåværende tidspunkt. Vi får vente og se.

Du sa sist søndag at du var fristet til å bytte inn Anthony Le Tallec?
Ja, jeg hadde gjort det hvis ikke Bruno Cheyrou hadde blitt skadet. Faktisk jeg liker holdningen til samtlige innbyttere den dagen. De var alle positive. Det er godt nytt.

Le Tallec ser ut til å være mentalt sterk til å takle Premier League, til tross for hans unge alder.
Det er grunnen til at han er her! Jeg ønsker ikke å fortsette med å si dette hver gang jeg blir intervjuet om dem, men Anthony og Florent Sinama-Pongolle er her først og fremst for å lære i løpet av deres første år. Likevel ut ifra hva jeg har sett av dem, kan de være nærmere førstelaget enn først antatt. Jeg håper at det er slik, både for deres egen skyld og også for klubbens del.

Folk undrer seg over hvorfor Kewell ikke spilte på kanten.
Jeg likte godt posisjonen hans bak spissene.  Det gir ham en fri rolle, som betyr at han kunne bevege seg både ut til høyre og til venstre siden viste form. Ideen var å gi midtbanen et ekstra våpen.

Betyr det at han også vil komme til å spille på sidene?
Jeg kjøpte han ikke spesifikt for å gjøre det. Jeg må få oppklart en sak. Jeg hentet Harry fordi jeg ønsket en offensiv midtabnespiller. Det betyr at han kan operere på høyre, på venstre og bak spissene. Men herregud, dette er kun starten på sesongen. I løpet av sesongen vil vi finne ut hva som er hans beste rolle på laget.

Du nevnte Steven Gerrrad. Hvor savnet var han mot Chelsea?
Hør, jeg ønsker ikke å komme med unnskyldninger, men Stevie er landslagsspiller for england. Han er en viktig spiller, ikke bare for oss, men også for landet sitt. Se hva England presterer når han spiller (ubeseiret på 19 kamper red.anm.) og hva de får til når han ikke er med. Beklager, men Stevie er en del av det jeg kaller stammen i laget mitt. Han har forbedret seg, utviklet seg, og vist fremgang de siste sesongene, både som fotballspiller og som menneske, og det gjør meg stolt. På grunn av hva slags spiller han er og det høye nivået han viser, savner vi ham automatisk i en kamp som det.

Føler du at dette kan bli en god sesong for ham?
Hvis han fortsetter å vise samme holdning, konsentrasjon og menneskelige kvaliteter, som han har vist over de siste par månedene, så tror jeg han når et enda høyere nivå. Dette er en viktig sesong for ham, men det er også en viktig sesong for hans lagkamerater og klubben i sin helhet