Houllier tror ikke på et nytt Bradford

Gérard Houllier ber spillerne om å bruke Bradford-fadesen for tre år siden som inspirasjon mot Chelsea. Claudio Ranieri sier at Chelsea er underdogs. Didi klar likevel? Terminlista for neste sesong klar 19 juni.

I 2000 trengte Liverpool bare ett poeng i siste serierunde på Valley Parade for å kvalifisere seg til mesterligaen, og 1-0 tapet sitter fortsatt igjen som et bittert minne hos svært mange Liverpool-fans. Kun fire av spillerne som var med mot Bradford for tre år siden regnes som aktuelle til kampen i morgen – nemlig Owen, Hyypiä, Heskey og Carragher. Houllier mener laget er mentalt sterkere nå, og han tror ikke at lynet vil slå ned to ganger på samme sted: ” Kampen mot Bradford forandret mye. Vi hadde ikke den mentale styrken som trengtes, men den mener jeg vi har nå. Det var en smertefull opplevelse, men spillerne er eldre og mer erfarne nå, og jeg visste at forandringer måtte til. Vi var altfor anspente og nervøse den ettermiddagen. Når slike ting skjer, ser du på deg selv først og lærer om deg selv, og deretter ser du på laget. Suksess kommer som et resultat av feilskjær. Vi har lært fra den erfaringen, og vi har utviklet oss. Derfor tror jeg ikke det samme vil skje igjen. En god venn av meg sa at det tapet var en velsignelse fordi vi ikke var klare for Champions League ennå, og det kunne ha slått oss ut helt. Nå er vi klare. Vi har erfaringen som behøves, og jeg stoler på at spillerne mine gjør det som kreves mot Chelsea. Når vi vil ha noe, så får vi det, og denne gangen vil vi virkelig ha det.”

Houllier er overbevist om at Liverpools stjernespillere vil greie å holde hodet kaldt og styre Liverpool til en Champions League-plass på Stamford Bridge i morgen: ”Dette er den type kamper der store spillere blir større og viser at de kan ta utfordringen. Dette er det vi ønsker. En av nøkkelkvalitetene er å være avslappet, rolig, avbalansert og selvsikker. Da vi spilte mot United i ligacupfinalen, forventet alle at vi skulle tape, og det samme trodde de ville skje da vi spilte mot Everton på Goodison i påsken. Vi bare beholdt roen og konsentrerte oss om oppgaven vår. Jeg ønsker ikke å lide samme skjebne i morgen som mot Bradford for tre sesonger siden. De siste fire årene har vi kjempet om en mesterliga-plass helt til siste slutt. Vi har greid det to ganger og mislykkes én gang i sesongens siste kamp, og denne gangen blir det en slags cupfinale på Stamford Bridge."

Chelseas manager Claudio Ranieri mener presset er på Liverpool foran morgendagens storkamp, og han hevder at det er hjemmelaget som er underdogs. Det blir en kamp mellom David og Goliath. Liverpool har brukt masse penger på spillerkjøp, men ikke Chelsea. Det er mange lag som har brukt mer penger enn oss, og likevel sloss vi for en Champions League-plass. Liverpool har brukt mye penger, og det er deres problem. De være med i mesterligaen, mens vi har lyst å være med.”

De fleste hadde belaget seg på at Liverpool måtte klare seg uten midtbaneankeret Dietmar Hamann i kampen mot Chelsea, men etter intens behandling den siste uka, er det likevel ting som tyder på at den viktige tyskeren kan bli spilleklar.

Ligaprogrammet for 2003/04-sesongen offentliggjøres 19. juni. Fotballigaen starter sine kampen lørdag 9. august, mens Premier League etter alt å dømme starter helgen etter.