Hughes: -Liverpool er størst!

Nyopererte Emlyn Hughes hyllet klubben på gallamiddag. Kneskadd Smicer uttatt på Tsjekkias landslag. Owen kåret til månedens spiller av OPTA.

Emlyn Hughes hyllet klubben og supporterne

På en gallamiddag til ære for Europacup-vinnerne fra 1978 i går kveld, snakket kreftopererte Emlyn Hughes om hvor høyt han setter klubben og at ingen andre lag i Storbritannia kan sammenlignes med de røde fra Anfield før de klarer å dominere Europa på samme måte som Liverpool gjorde det på 70- og 80-tallet. ”Ingen annen engelsk klubb kommer noen gang til å dominere ute i Europa slik som vi gjorde det, og det er nettopp derfor Liverpool Football Club er den største klubben på øyriket. Vi kunne vinne både hjemme og ute i Europa. Manchester United har i dag et meget godt lag, og som oss har de vunnet det som er å vinne i England. Likevel kan de ikke klassifiseres som et stort lag før de begynner å dominere i Europa slik vi gjorde mellom 1973 og 1984.” Crazy  Horse, som the Kop gjerne kalte ham, snakket også ut om sin takknemlighet overfor alle Liverpool-supporterne som har støttet ham i den tunge tiden før og etter operasjonen, og han forsikret alle som var tilstede om at tingene gikk etter planen: ”Jeg føler meg i veldig fin form, og de to siste prøvene har vært veldig positive. Jeg ønsker å si tusen takk til all Liverpool-fansen som har vært i kontakt med meg. Denne klubben betyr alt for eks-spillere som meg selv, og alle kortene og lykkeønskningene jeg har mottatt setter jeg utrolig pris på.”

 

Smicer uttatt i landslagstroppen

Vladimir Smicer, som måtte forlate banen med en kneskade i søndagens kamp mot Charlton, er tatt ut til Tsjekkias siste EM-kvalifiseringskamp mot Østerrike i Wien neste måned. Milan Baros er imidlertid uaktuell på grunn av sit mye omtalte ankelbrudd. Med seier i Wien vil Tsjekkia vinne gruppa og dermed være klare for neste års sluttspill.

 

Owen månedens spiller

Michael Owen har blitt kåret til månedens spiller for september av Premier Leagues statistikere OPTA. Liverpool-spissen har vist fryktinngytende scoringsform den siste måneden med fire mål i serien, ett i Europacupen og ett for landslaget. I serien har en tredel av skuddene hans funnet veien til nettmaskene, mens hele 83% av alle avslutningene traff mål – den beste statistikken til noen spiss i september. Owen er nå ligaens toppscorer, og hvis han fortsetter på denne måten bør han enkelt kunne slå forrige sesongs 19 ligamål.