Hvem som kommer til E-Cupene

Se hvem som kvalifiserer seg til Europa i 2003/04 fra England. Liverpool v Fulham 12. eller 13.april. Krangel om landskamp?

Hvis noen skulle være i tvil om hvem som kvalifiserer seg fra England til neste sesongs Champions League og UEFA-Cup er dette nå bekreftet fra FA:

 

England har 4 lag med i neste års Champions League, hvorav 2 går rett til puljespillet mens 2 lag må spille en kvalifiseringsrunde.  Vinneren av CL er autmatisk kvalifisert til neste års puljespill, men ingen land får uansett med mer enn 4 lag.  Teoretisk kan altså Newcastle vinne CL og bli nr.5 i Premier League, og i så fall vil bare de tre øverste på tabellen være kvalifisert.

 

England har 3 plasser i neste års UEFA-Cup.  En går til 5.plass i Premier League, en går til vinneren av Worthington Cup, og en går til enten vinneren eller taperen av FA-Cup finalen.  Skulle Liverpool vinne finalen på søndag er de da altså garantert minst deltakelse i UEFA-Cupen.  Hvis vinner av Worthington Cup skulle kvalifisere seg til Champions League vil plassen gå til lag nr.6 i Premier League.  Taperen av WC finalen vil ikke kvalifisere seg til UEFA-Cupen, selv om vinneren skal delta i CL.  I FA-Cupen er imidlertid det tilfellet.  Dersom vinneren av FA-Cupen kvalifiserer seg til CL, vil tapende finalist være klar for UEFA-Cupen. 

 

Fulham røk ut av FA-Cupen etter 0-3 mot Burnley i går.  Det betyr at Liverpools hjemmekamp mot Fulham spilles enten lørdag 12.april, slik kampen var terminfestet, eller den blir flyttet til søndag 13.april dersom Liverpool spiller seg til semifinale i UEFA-cupen.  Semifinalen i FA-Cupen spilles den samme helgen, slik at avansement for Fulham dit ville ha betydd at kampen på Anfield måtte flyttes.

 

Gérard Houllier har igjen hevdet at spill i VM i sommer for flere av hans spillere har bidratt til den dårlige perioden man har hatt i vinter.  England spiller vennskapskamp borte mot Sør-Afrika 22.mai, for øvrig den samme dagen som Norge tar imot Finland til privatlandskamp.  En kan allerede forespeile seg et sterkt redusert engelsk lag som reiser til Afrika, eller er det noen som tror at man på Anfield ser med blide øyne på at for eksempel Michael Owen og Steven Gerrard skal utvide sesongen med en kamp, og risikere skade i noe som mange vil vurdere som en betydningsløs kamp?  Forhåpentligvis vil det aldri bli aktuelt, da UEFA-Cup finalen spilles i Sevilla dagen før!