Ian Rush signerer for Liverpool igjen!

Dere leste riktig, men han signerer IKKE som spiller. LFC har gitt ham en trenerjobb på deltid.

Klubben annonserte i dag at de styrker trenerstaben med Anfield-legenden Ian Rush. Den tidligere scoringsmaskinen skal ha ansvar for klubbens spisser på Melwood. Samtaler mellom Ian Rush, som nylig avla UEFAs A-trenerlisens, og Gerard Houllier har holdt på i noen måneder. Houllier var en sterk pådriver for å få Rush inn i staben og resten av trenerteamet har også vært positive til dette. Ian Rush vil være på Melwood to ganger i uka for å drive med spesialtrening.

Ian Rush ble Storbritannias dyreste tenåring da Bob Paisley kjøpte han for £300000 fra Chester i 1980. I løpet av hans to perioder i Liverpool-trøya (spilte for Juventus i 1987/88) ble han klubbens toppscorer gjennom tidene med totalt 346 mål på 660 kamper, av disse var 229 mål i ligaen, 16 ligamål færre enn Roger Hunt. I FA-cupen har han den britiske scoringsrekorden med 44 mål (39 mål for LFC) og ingen har scoret flere mål i FA-cupfinaler enn Ian Rush - 5 (to i 1986, to i 1989 og et i 1992). I ligacupen deler han rekorden på 49 mål med Geoff Hurst, men Rush var den første spilleren til å vinne turneringen fem ganger.

Han har også 5 ligatitler og en e-cuptittel samt at han har blitt tildelt MBE (Member of the British Empire). Waliseren har scoret 25 ganger i Merseyside-derbys og vant den europeiske gullstøvelen i 1984 (32 scoringer) og har blitt kåret til "Footballer of the Year"  to ganger. Han har vært kaptein for Wales og scoret 28 mål på 73 kamper for waliserne.

Han forlot Liverpool til fordel for Leeds i 1996. Deretter spilte han også for Newcastle, Wrexham og Sidney Olympic.