Ilddåp for juniorene

Klart for FA Youth Cup mot Gillingham. Talentene viser seg fram på Anfield. Owen & co vant turneringen i 1996. McAuley bekymret for Partridge, men fornøyd med gårsdagens reservekamp.

I dag begynner jakten på FA Youth Cup-trofeet for Liverpools unggutter. Gillingham gjester Anfield i 3.runde av turneringen for spillere født etter 1.september 1985, altså et rent U18-lag. Laget består av spillere fra John Owens’ U19-lag og Dave Shannons U17-lag. John Owens vil lede laget med Dave Shannon som assistent.

 

De røde har vunnet juniorcupen en gang tidligere, i 1996, da Michael Owen, sammen med Jamie Carragher og David Thompson spilte på laget. I 2001 nådde Mellor & co. semifinalen, mens i de to siste sesongene har det blitt exit i første kamp (3.runde), utslått av Leeds og Barnsley.

 

Årets utgave håper å følge i fotsporene til spillere som Owen, og bruke cupen som et springbrett i den videre karrieren. Dette blir også første mulighet for mange av guttene til å spille en kamp på Anfield

 

- Vi alle ser tilbake på den tiden Michael Owen spilte i juniorcupen. Jeg hadde ham tidligere på Englands landslag, og jeg hadde en viss kjennskap til ham. Men for mange Liverpool-supportere var det første mulighet til stifte bekjentskap med ham, spesielt i kampen mot Manchester United da han scoret hat-trick. Folk pratet høylydt om ham idet de forlot stadion. Og vi håper at disse guttene i det minste vil vise hvorfor de har blitt valgt ut på akademiet. De er kanskje ikke på samme nivå som det Michael var da, men de kan likevel vise sitt beste for supporterne, uttaler Owens.

 

John Owens håper at man denne sesongen skal avansere i rundene, og tror at de røde skal ha godt nok spillemateriell til det.

- Vi har spillere som Robbie Foy(bildet). Han trener på Melwood og spiller regelmessig for reservelaget. Han er skotsk landslagspiller, og det er også ryan Wilkie. John-Paul Kelly har spilt for Irland og Danny Guthrie for England. I forsvar har vi James Smith og Danny O’Donnell å legge merke til, forteller Owens.

 

- Du vet aldri før man er der. Noen spillere som man tror håndterer situasjonen mislykkes. Det faktum at mamma og pappa og andre ser på og  at det er på Anfield kan påvirke. Det å spille på Anfield bør fyre opp spillerne, men det kan også gå det andre veien dersom motstanderen er skikkelig på hugget, fortsetter han.

 

- Vi så Gillingham (red.anm.: spiller i Football Alliance, ikke Academy League) mot Brentford, og de så ut til å være et sterkt fysisk lag. Men vi håper at spillerne våre med ferdigheter kan vise hva vi kan gjøre, avslutter Owens.

 

Midtbanespiller David Mannix (landskamper for England), nettopp tilbake etter 15 måneders skadeavbrekk, skal gjennomgå en test for å se om han blir klar av skade. John-Paul Kelly ser ut til å kunne spille, selv om han i det siste har slitt med en leddbåndsskade i ankelen.

 

LIVERPOOL (fra): Willis, Peltier, O'Donnell, J Smith, D Smith, Mannix (tvilsom), M Jones, Guthrie, Kelly, Wilkie, Noon, Foy. Innbyttere: Lancaster, Hitchen, Holmes, Townley, C Platt.

 

Avspark er kl. 20.00. Oppgjøret skal få en vinner. Er det uavgjort etter 90 minutter spilles 2x15 minutter ekstraomganger. Er det fortsatt likt i målprotokollen, avgjøres kampen fra straffemerket.

 

Vi har en mann på plass og håper å bringe en rapport etter kampslutt.

 

 

 

McAuley fornøyd med Boro-kampen.

Hugh McAuley er bekymret for skaden Richie Partridge pådro seg i gårsdagens reservelagskamp mot Middlesbrough.

 

- Richie har en stor bandasje på kneet og det er veldig stivt. Det var ingen hyggelig hendelse da Richie og Jason støtte sammen, uttaler McAuley.

 

Om kampen for øvrig var reservelagstreneren fornøyd.

- Jeg synes det var god kvalitet på kampen og begge keepere sto fram med meget gode redninger, spesielt den ene fra Jon Otsemobor. Chris Kirkland var fremragende for oss. Hans strafferedning var strålende. Didi Hamann og Stephane Henchoz spilte 90 minutter og gjorde det svært bra. Steven Gillespie arbeidet hardt på topp og var uheldig med noen av forsøkene som ble reddet. Han var uheldig som ikke scoret. Carl Medjani har tilpasset seg tempoet i spillet vårt nå og gjorde det svært bra. Han ser mye skarpere ut.