Ingen januar-salg

Houllier benekter spillersalg i januar. Manageren forsvarer Gerrard etter tofotstaklingen i lørdagens kamp. Dudek kneskadet. Heskey forklarer hvorfor han misset på kjempesjansen mot Manch Utd.

Så fort det nærmer seg januar og åpning av overgangsvinduet (åpent hele januar) begynner ryktene å bli stadig flere. I dag kan man for eksempel lese at VfB Stuttgart ønsker Stephane Henchoz, at Emile Heskey igjen har blitt linket med en overgang til Aston Villa og at Panathinaikos er interessert i Bruno Cheyrou.  Men Gerard Houllier avviser at det er aktuelt å selge noen spillere i januar.

- Det finnes ingen mulighet at noen forsvinner i januar. Vi trenger hver eneste spiller på grunn av skadesituasjonen. Det er større sjanse for at en journalist spiller for Manchester United enn at Bruno forsvinner til Hellas, forteller Houllier.

Troppen vil uansett svekkes med El Hadji Diouf og Salif Diao avgårde i Afrikamesterskapet i perioden 24.januar-14.februar.

 

Houllier forsvarer Gerrard

Gerard Houllier forsvarer Steven Gerrards disiplinærrekord etter at spilleren har fått kritikk for tofotstaklingen av Newcastles Nolberto Solano. Liverpool-kapteinen vil ikke bli straffet av FA siden Graham Poll så hva som skjedde, men en rekke eksperter har den siste tiden sammenlignet hendelsen med episoden Arsenals Ashley Cole fikk rødt kort for mot Leicester i helgen. Houllier mener at en slik sammenligning er urettferdig og at Gerrard fortjener honnør for hans fine disiplinærrekord denne sesongen.

- Stevie, på grunn av hvem han er, er litt lik Patrik Vieira. Når noe skjer med ham, blir det hauset kraftig opp. Stevie har ikke fått et eneste kort denne sesongen. Det på 20 kamper. Ingen fra Newcastle klaget på taklingen, og dommeren så den. Jeg tror at folk har snakket om den på grunn av det som skjedde med Ashley Cole, men det er ingenting å sammenligne disse to. Det er en forskjell, fordi Stevie hadde et ben i bakken da han taklet. Han vant ballen og skadet ingen, uttaler Houllier.

 

Dudek kneskadet

Jerzy Dudek er i følge Liverpool Echo tvilsom til lørdagens tv-sendte oppgjør mot Southampton på Anfield. Keeperen pådro seg en meniskskade mot Bolton i ligacupen og er til behandling. Dermed ligger det i kortene at Patrice Luzi sitter på benken, slik han gjorde mot Newcastle. Chris Kirkland har vært klubbens førstekeeper etter at Dudek ble satt ut etter kampen mot Manchester United 9.november.

 

-De lange knottene hadde skylden

Heskey snakker for første gang ut om den store misbrukte sjansen helt mot slutten av 1-2-tapet mot Manchester United.

- Med den missen var det ikke mye jeg kunne gjøre. Jeg sklei! For å være ærlig hadde jeg de lengste knottene jeg kunne ha hatt. Vi spilte i Buchuresti et par dager tidligere og banen der var i så dårlig forfatning at vi måtte bruke lange knotter. Jeg skiftet dem ikke ut før United-kampen, og tro meg, de var virkelig lange. Det var ingenting jeg kunne gjøre da jeg sklei. Det er noe som kan skje med alle til enhver tid. Det var et uheldig tidspunkt å skli på. Jeg ikke hadde mistet fotfestet i hele kampen før i det siste minuttet. Like etter lurte jeg på hva som hadde hendt. Jeg kunne ikke tro at jeg hadde mistet balansen, spesielt fordi jeg vanligvis bruker kortere knotter. Men det var ingenting jeg kunne gjøre, sier Liverpool nummer åtte.