Joey Jones hedres

Gammel Kop-helt hedres for sin innsats for Wales.

Tidligere Liverpool-back Joey Jones vil sammen med ti andre spillere, deriblant Dean Saunders og Ian Rush, hedres med en såkalt 'golden cap' for mer enn 50 spilte landskamper for Wales i forbindelse playoff-kampen mot Russland på søndag. Jones endte til slutt opp med 72 landskamper for sitt hjemland – seks av dem som kaptein. Da han ble spurt om hva han så på sitt høydepunkt i sin lange internasjonale karriere, svarte han simpelthen: ”Det er enkelt… hver gang jeg tok på meg Wales-trøya. Da jeg fikk min første juniorlandskamp, husker jeg at jeg sa til meg selv at ’Hvis jeg aldri skulle få flere landskamper på noe nivå, så har jeg i hvert fall hatt på meg Wales-trøya én gang.’ At jeg skulle ende opp med 72 kamper er fantastisk. For meg var landslaget aldri snakk om penger eller berømte motstandere – det handlet om å representere landet sitt. Lagånden var fantastisk, og hver kamp var helt spesiell.”

 

Til tross for tøff motstand, er den tidligere Kop-helten optimistisk med tanke på Wales sine muligheter til å kvalifisere seg til EM: ”Russland er gode, men selv om vi har mange skader, ser jeg ingen grunn til at vi ikke skal kunne slå dem. Vårt rugbylag tapte gikk glipp av en VM-plass forrige helg, så kanskje det vår tur til å lykkes nå. Uansett resultat, så har aldri blesten rundt landslaget vært større enn nå. Overalt hvor du går, ser du barn iført landslagsdrakt, og busslass med mennesker vil komme til Cardiff neste uke. Jeg er sikker på at vi kan bygge videre på dette og bli enda bedre i fremtiden.”

 

Jones, som for tiden jobber som junior- og reservelagstrener i Wrexham, er likevel best husket som venstreback på Liverpools storlag på slutten av 70-tallet. Den populære spilleren var blant annet med på laget som vant ligaen og Europacupen i 1977. ”Jeg hadde vært Liverpool-fan siden guttedagene og fulgt klubben fra the Kop i årevis. Jeg trodde det var det nærmeste jeg noen gang ville komme å spille på Anield, inntil Wrexham plutselig skulle møte Liverpool i juniorcupen. Vi greide uavgjort på hjemmebane og jeg gledet meg enormt til returoppgjøret på Anfield. Dessverre ble kampen flyttet tilbake til Wrexham fordi Liverpool skulle spille ligakamp samtidig… og vi endte opp med å tape! Da Liverpool forhørte seg om meg i 1975, kunne jeg ikke tro at det var sant. Snakk om en drøm som gikk i oppfyllelse! Jeg hadde tre fantastiske år i Liverpool, og selv om jeg aldri oppnådde samme stjernestatus som Keegan, Clemence, Hughes eller Smith, hadde jeg alltid en høy stjerne hos fansen. Jeg tror de visste innerst inne at jeg var en av dem,” sier Jones til Daily Post. Supporterne viste sine følelser overfor en av sine største helter da de, etter klubben hadde feid unna både fransk og sveitisk motstand på vei mot Europacupfinalen mot Borussia Mönchengladbach i Roma, hadde med seg en banner med den nå legendariske påskriften ’Joey ate the frogs’ legs, made the Swiss roll. Now he’s munching Gladbach!’