Kan ikke tilbakekalles

Ingen mulighet for å hente hjem de utlånte spillerne. Ros til Diouf og Biscan. Houllier svært fornøyd med Blackburn-kampen. Souness ønsker unnskyldning.

Etter at de røde har fått både Jamie Carragher og Milan Baros langtidsskadet ville det vært ønskelig å tilbakekalle flere av spillerne Liverpool har lånt ut, både bakover og helt på topp begynner dekningen å bli dårlig. Markus Babbel (Blackburn), Gregory Vignal (Rennes), Stephen Warnock (Coventry) og Neill Mellor (West Ham) har alle signert låneavtaler for resten av sesongen. Men Gerard Houllier bekrefter at det ikke er mulig å hente disse hjem da det er snakk om avtaler med varighet på en hel sesong. -Det er ingenting vi kan gjøre. Vi kan ikke tilbakekalle noen, uttaler Houllier. Heskey, Michael Owen og Florent Sinama-Pongolle er nå de eneste rene spissene i troppen. Harry Kewell og Vladimir Smicer kan dermed komme til å vikariere i en av spissrollene. Også El-Hadji Diouf kan kanskje få muligeten helt fremme, i posisjonen han skapte seg et navn for Senegal. I forsvar har Djimi Traore tidligere blitt benyttet på venstre back mens Jon Otsembor imponerte stort på høyrebacken for reservelaget tirsdag.

Ros til Diouf og Biscan
Gerard Houllier hyller El-Hadji Diouf for hans flotte sesonginnledning. I en posisjon på høyre kant har 22-åringens prestasjoner mot Everton og Blackburn vært helt matchavgjørende. Og manageren mener at vi nå endelig får se hva Diouf duger til, og har akseptert at klubben forventet for mye av Diouf etter £10M-overgangen fra Lens forrige sommer. "Hans lagkamerater liker ham fordi han arbeider hardt. Han gjemmer seg aldri bort. Han er en lagspiller. Han har gode holdninger. Vi var trolig for utålmodig med ham da han kom til oss fordi det var etter to store turneringer. Afrikamesterskapet ble spilt i et varmt land og Senegal spilte helt til den siste starffesparkkonkurransen. I VM kom de helt til kvartfinalen. Jeg synes vi var litt urettferdige med ham i å forvente mer da han kom. Likevel gjorde han det bra. Han nettet et par ganger og lå bak en del scoringer. For alle som kommer fra kontinentet tar det tid å tilpasse seg den engelske stilen. Her er det høyt tempo og tøft fysisk." Houllier mener at også Igor Biscan begynner å finne sitt rette jeg. "Igor er en begavet spiller. Da vi så ham første gangen, hadde vi troen på at han skulle bli en toppspiller. Han begynte bra for oss, men uheldigvis pådro han seg et par utvisninger som førte til at han mistet plassen. I øyeblikket spiller han midtstopper og gjør det ekstremt bra. Han er en type jeg liker. Han arbeider hardt og har gode holdninger"

Houllier svært fornøyd
Den siste ukens ordkrig mellom Gerard Houllier og Blackburn-manager Graeme Souness har overskygget selve kampen på lørdag. Og først nå i dag uttaler Houllier seg om lagets prestasjoner i lørdagens kamp: "Vi spilte veldig bra på lørdag.  Vi spilte en vidunderlig kamp. Vi viste bra pasningsspill og skapte masse sjanser. Skuddstatistikken vår var den beste i Premier League før kampen. Jeg vet at statistikk tilhører fortiden, men jeg tror ikke at den gikk ned etter seieren lørdag. Bevegelsen var briljant, El-Hadji var briljant og Steve Finnan var briljant. Hele laget fungerte bra."

Souness ønsker unnskyldning
Graeme Souness ønsker en unnskyldning fra Gerard Houllier neste gang de treffes. Houllier kritiserte i går uttalelsene Souness hadde kommet med om Houlliers spillerkarriere og Blackburns sene unnskyldning til Carragher. I et intervju med Sky Sports har nå Souness slått tilbake. "Jeg traff Gerard Houllier etter kampen. Han tok tak i meg bakfra og klemte meg på hoftene på en vennlig måte. Så jeg kan ikke forstå hvor hans sinne har kommet i fra. Bak alt oppstyret tror jeg at han er en hyggelig mann, men jeg kan ikke forstå hvorfor han holder på med denne hendelsen slik han gjør. Første gang jeg hørte om Jamie Carraghers benbrudd var da jeg slo på mobiltelefonen kl. 17 på søndag. Jeg gjorde et intervju så tidlig som mulig mandag morgen, men mye av det som har kommet ut i etterkant har overrasket meg. Hvordan er det mulig at jeg skal mislike Liverpool. Noen av de beste minnene jeg har som spiller er fra tiden i Liverpool. Jeg ønsker en unnskyldning fra ham fordi jeg føler meg urettferdig behandlet av ham." Til Liverpool Echo ønsker Gerard Houllier ikke å kommentere disse uttalelsene: "Jeg har sagt det jeg måtte si og jeg har satt en strek over saken."