Kewell klar til sesongstart

Liverpool reiser til Asia uten en skadd Harry Kewell, men den australske landslagsspilleren er friskmeldt til seriestart

Harry Kewell har på ingen måte vært heldig med sine første dager i Liverpool, og mange fryktet det verste da 24-åringen hinket av banen før pause mot Crewe på lørdag. Nå er det klart at skaden på den venstre ankelen ikke er så alvorlig som først antatt, og Kewell skal bruke de neste 10 dagene til generell fitnesstrening på Melwood mens resten av troppen spiller treningskamper i Thailand og Hong Kong. “Harry kan ikke sparke en ball på en uke og kan bli borte i 10 dager”, bekrefter Gerard Houllier som også må klare seg uten midtbanesliteren Salif Diao i tre uker.

“Vi håper han (Kewell) kan bli med til turneringa i Amsterdam i slutten av måneden, men det er ingen mening for ham å reise til Østen. Han blir igjen og tar økter i treningsstudio, og muligens litt løping senere i uka”, sier Houllier som likevel er bekymret over Kewells form foran seriestarten mot Chelsea 17. august. Nå har £5M mannen bare møtet med Galatasaray i Nederland 3. august samt vennskapskamper mot Valencia og Aberdeen på å bli kjent med lagkamerater og spillestil.

“Forhåpentligvis kan Harry spille den andre kampen i Amsterdam. Han må gjennomgå treningsprogrammet for å bli klar til sesongstarten. Det skulle ikke være et problem, mens Salif Diaos skade er mer seriøs. Problemet med Harry er at han ikke kan trene med ball på en stund”, sier LFC-manageren i et avisintervju i dag.

Welsh og co utslått
John Welsh og Englands U19-landslag gikk hodestups ut av EM i går kveld etter at det ble 0-3 tap for Tsjekkia. Welsh fikk gult kort mot slutten av kampen. Dette var den siste kampen i gruppespillet, og uavgjort hadde vært nok for avansement for Stuart Baxters elever.