Kewell mot Finnan i dag

Kewell har lagt stridsøksa død. Riise med vond hælsene. Rush med tro på Heskey. Familien Kirkland med dobbel lykke hvis Chris debuterer for England. U17 sesongåpner lørdag. John Barnes til Five.

Kewell sluttet fred med australske forbundet
Harry Kewell truet en stund med å trekke seg fra landslagsfotball grunnet strid med det australske fotballforbundet da det en tid ble spekulert i uregelmessigheter rundt overgangen fra Leeds til Liverpool. Men krangelen skal nå være avsluttet. "Situasjonen er fin nå og problemet er løst. Jeg kommer til å spille for Australia mot Irland denne uken," uttalte Kewell til liverpoolfc.tv. Den kampen har avspark kl. 20.30 i dag og vises direkte på Sky Sports. Her kan vi kan få en direkte Liverpool-duell - Kewell vs. Finnan. Den irske landslagssjefen Brian Kerr har ingen ordinær høyrekantspiller med i sin tropp. Derfor kan det bli aktuelt å bruke anvendelige Steve Finnan i den posisjonen med Tottenhams Stephen Carr på høyre back. I morgen kan ytterligere 12 Liverpool-spillere være i aksjon for sine respektive landslag.

Riise med vond hælsene
John Arne Riise syklet på hotellet mens resten av det norske landslaget hadde fellestrening mandag. 22-åringen sliter med en vond hælsene og sto derfor over mandagens trening, men han skal etter planen trene med troppen i dag. Norge møter Skottland på Ullevål onsdag.

Rush med stor tro på Heskey
Emile Heskey har hatt en meget god forsesong og nettet hele seks ganger i treningskampene. Liverpool-spissenes spesialtrener Ian Rush tror at Heskey blir en spiller å se opp for kommende sesong. "Jeg kan ikke få uttrykt godt nok hvor mye han prøver å forbedre alle sidene ved sitt spill. Han er i god form for øyeblikket. Han ser fantastisk skarp ut, han er slank og sterk. At han har scoret seks mål under pre-season vil hjelpe godt på selvtilliten hans. Emile prøver ut langt mer i spillet sitt og har også addert noen finesser, istedenfor bare å stole på styrken. Det er veien å gå for ham og jeg regner med at han vil komme til å score flere mål denne sesongen."

Dobbel lykke for familien Kirkland?
Debuterer Chris Kirkland for England mot Kroatia i morgen blir det dobbel feiring i familien. Hans far, sammen med ni venner, satte £1000 hos en bookmaker på at sønnen en dag ville spille for England. Veddemålet ble inngått da Chris var 10 eller 11 år. Oddsen er på hele 100-1.  "Jeg håper virkelig jeg spiller og innfrir hans tro på meg. Det vil være stort for oss begge. Jeg er sikker på at han vil feire stort hvis jeg spiller," sier Kirkland.

U17 sesongåpner lørdag
U17 spiller første kamp i FA Premier Academy League denne sesongen borte mot Southampton lørdag. Og trener Dave Shannon sier at spillerne er ivrige til å få vist seg frem. "De har vært desperate som unggutter til å få vist seg frem som profesjonelle og dette er første skritt på veien til å få oppfylt drømmen. De er talentfulle spillere og vi behøver å gi dem arbeid som kan inspirere dem." Shannon forventer mer av denne utgaven enn sist sesongs, fordi de nå møter jevnaldrende. "Hovedmålet for disse guttene er å vise meg såpass mye at jeg kan slå av en prat med U19-trener John Owens og fortelle ham at spillerne mine er klare for å ta steget opp. Vi ser hele tiden etter fremgang hos spillerne." U17 tapte som nevnt tidligere 0-4 mot Norwich lørdag. Norwich hadde som Ipswich fått lov til å stille med fire U18-spillere, noe som utgjorde en vesentlig styrkeforskjell. Liverpool hadde ingen innvendinger mot det for lagånd og kameratskap ble vektlagt mer enn resultatet i denne kampen. De røde manglet både Ralph Welch og Francis Smith, to av de beste spillerne i årsklassen, grunnet skader. Landslagspiller Danny Guthrie var Liverpools beste og Dave Shannon brukte igjen anledningen til å gi spilletid til fire U15-spillere. Jimmy Ryan spilte en time på sentral midtbane, venstreving Michael Burns spilte 2.omgang, Jonathan Pringle 20 minutter på høyre midtbane og Jay Spearing kom inn på høyreback. U19 har spillefri førstkommende helg. De åpner med hjemmekamp mot Fulham lørdag 30.august.

John Barnes til Five
Tidligere vingspiller John Barnes har undertegnet en avtale med tv-kanalen Five. Han skal være tv-kanalens ekspert under fotballsendingene. "Jeg er veldig glad for å være med å fronte Fives fotballsendinger. De har vist mange bra kamper gjennom tidene og jeg tror dette er den eneste kanalen som snakker samme språk som fansen der hjemme," sier Barnes som fikk 79 landskamper for England og har tidligere vært ekspert i ITVs "The Premiership". Five har vist 141 direktesendte kamper de siste seks årene og sendte blant annet Celtic-Liverpool i UEFA-cupen forrige sesong.