Kewell-overgang granskes av FIFA?

Harry Kewells overgang kan komme til å bli gransket av FIFA. Kewell-debut mot Köln i morgen. Amsterdam-turnering vises på Viasat Sport Norge.

FIFA ser på Kewell-overgang

FA har nå videresendt dokumentene til FIFA på grunn av uenighet over overgangssummen mellom Leeds og Liverpool og over agenten Bernie Mandics rolle i overgangen. Mandic og hans firma Max Sport skal ha mottatt to millioner pund fra avtalen selv om australieren ikke er en offisielt lisensiert FIFA-agent. Max Sport har også en Australia-basert forbundsfelle kalt Sports Corporation Internatioanl der Mandics bror Nikola er ansatt, og det er han som er godkjent av FIFA. Som et resultat av dette skal ikke Mandics rolle i noen overgangssaker være annet enn adminstrative; likevel er det han som har signert alle brev mellom Max Sport og Leeds formann John McKenzie. Fortjenesten på to millioner pund har ført til en rekke påstander rettet mot Mandic, selv om han selv sier at alt har foregått åpent og ærlig. Likevel ser det nå ut til at FIFA kommer til å se på saken. Ingen offisiell granskning er satt i gang, og FA har lovet å bistå med hjelp dersom det trengs. ”FA har i dag videresendt dokumentene fra Harry Kewells overgang fra Leeds til Liverpool til FIFA, etter påstandene om at overgangen involverte en ikke-lisensiert agent. PÅ grunn av det internasjonale elementet i overgangen, og det faktum at FA bare  har FA-agenter som sitt rettsområde, så faller denne saken inn under FIFA. FA vil bistå med all den hjelp FIFA ønsker," sa Adrian Bevington fra FA.

Kewell debuterer mot Köln

Gérard Houllier bekrefter i dag at Harry Kewell kommer til å gjøre sin Liverpool-debut i morgendagens treningskamp mot Köln. Liverpools manager er fornøyd det Kewell har vist på trening hittil, og han sier tiden er inne for å la ham prøve seg i kamp: ”Harry er klar for å spille. Han har funnet seg godt til rette på trening. Han har gode treningsvaner og man kan se at han liker å spille fotball. Jeg kommer til å la ham få prøve seg mot Köln. Alle kommer til å få sjansen på ett eller annet tidspunkt. Jeg kommer nok til å spille med forskjellige lag i hver omgang, men jeg har ikke bestemt meg for noen lagoppstillinger ennå.”

Amsterdam-turnering på Viasat Sport Norge

Det er nå bekreftet at Viasat Sport Norge kommer til å sende direkte fra Amsterdam-turneringen 1.-3. august. Det betyr at følgende kamper blir å se på TV-skjermen:

fre 01.aug    Inter Milan - Galatasaray   19:00

fre 01.aug    Ajax - Liverpool   21:15

søn 03.aug   Liverpool - Galatasaray   18:30

søn 03.aug   Ajax - Inter Milan   21:45