Kewell på Anfield før overgangen!

Kewell overvar E-cup kamp på Anfield som Leeds-spiller. Australieren ser fram til å debutere på Anfield i europacupene. Houllier spår tøff kamp, og forventer positiv respons fra Heskey.

Kewell overvar E-cup kamp på Anfield!

I forkant av kveldens møte med Olimpija Ljubljana i UEFA-cupen avslører Harry Kewell at han overvar en E-cup kamp live på Anfield allerede før overgangen til de røde. Det var kampen mot Roma i Champions League i 2002 som Kewell og hans agent var tilstede på. Det skal vel ikke mye fantasi til for å sette dette i sammenheng med australierens overgang fra Leeds til Liverpool vel et år senere. Trolig hadde Kewell allerede på det tidspunkt bestemt seg for at Liverpool skulle bli hans neste klubb, og atmosfæren på Anfield akkurat denne kvelden bidro sikkert ikke til å svekke Harry i akkurat den troen. Dette var som kjent Gerard Houlliers comeback etter hjerte-operasjonen, og hvilken kveld det ble.

"Jeg ble mektig imponert over Liverpool den kvelden, og nå ser jeg fram til å gjøre min egen E-cup debut på Anfield. Det var en fantastisk kveld på Anfield, og jeg husker ennå vinnermålet til Emile Heskey. Det var agenten min som spurte om jeg ville bli med til Liverpool den kvelden, og jeg angrer ikke. Det var da jeg virkelig fikk øynene opp for hvilken fantastisk stemning Liverpool-supporterne er i stand til å lage. Det var virkelig en spesiell kveld", forteller Kewell.

Nå ser altså Kewell fram til å møte slovenerne i kveld, og han insisterer på at de røde ikke vil ta lett på oppgaven.

"Klubber som Olimpija Ljubljana er vanskeligere å slå ut enn folk tror. De ligger lavt, og sparker ballen så langt de kan. Men i kveld kan de i alle fall ikke bruke denne taktikken fra avspark, fordi vi har et bortemål å gå på. Men de scorte mot oss i Slovenia, og de er i stand til å greie det igjen", mener Kewell.

"Vi var skuffet over spillet vårt der nede, men de første rundene i UEFA-cupen kan være vanskelige, særlig på bortebane. Det finnes ingen enkle kamper på dette nivået, og Olimpija vil helt sikkert gjøre sitt beste for å gjøre livet surt for oss", legger han til.

Houllier spår en tøff kamp

Manager Gerard Houllier påpeker viktigheten av å ha den rette innstillingen, og å være mentalt forberedt på en tøff kamp i kveld.

"Vi vet Olimpija spiller tøft. De har ingenting å tape i kveld, og vil være ekstremt fokusert på å slå oss ut. Vi har ikke råd til noe slendrian. Vi må være først på ballen, og være klar over at de vil være hissige. Det blir en vanskelig kamp, så vi må gjøre jobben vår og være sikker på at vi tar de riktige valgene. Men vi må heller ikke glemme spillegleden oppi det hele, og spilleglede får du automatisk når du satser alt og virkelig går for seier. Men de første rundene er alltid vanskelige", sier Houllier.

Han er redd at folk skal ta et Liverpool-avansement for gitt, og peker tilbake på Liverpools møter med mindre klubber som Rapid Bucharest og Slovan Liberec i Treble-sesongen som eksempler på at så ikke alltid er tilfelle.

"Dette er som rene feller for større klubber. Vi har mye mer å tape enn de små. Bare se på Chelsea, som har tapt flere ganger for mindre klubber i Europacupene. Olimpija ga oss hard mostand i den første kampen, og keeperen deres gjorde noen fantastiske redninger. Vi må holde fokus, for vi ønsker å gå videre i kveld."

Manageren er nok ute etter en positiv reaksjon fra Emile Heskey i kveld, etter alt oppstyret i etterkant av Tyrkia-kampen.

"Om ikke annet, så har det sikkert hjulpet han til å gire seg opp til kampen. Av og til er det slik at utenforstående press kan føre til at du hever spillet ditt. Emile har en bra scoringsstatistikk i E-cupene for oss, og uten Michael Owen på banen er det klart at mye ansvar hviler på han skuldre", slår Houllier fast.

Sannsynlige lagoppstillinger i kveld:

Liverpool (4-4-2): Dudek; Finnan, Hyypia, Biscan, Riise; Diouf, Gerrard, Diao, Kewell; Le Tallec, Heskey.

Olimpija Ljubljana (4-4-2): Mavric; Lazic, Budicin, Handanagic, Pokorn; Aljancic, Grabic, Ilic, Rudonja; Kmetec, Jusufbegovic.