Kirkland klar til neste sesong

Chris Kirkland behøver ikke operasjon. Vladimir Smicer mister trolig finalen i Worthington Cup. Emile Heskey tilbake i trening.

Liverpools unge keeper har fått den gode nyheten fra den verdensberømte kirurgen Richard Steadman om at hans korsbånd ikke er verre skadet enn at det vil kunne lege seg selv.  Det var assistent manager Phil Thompson kunne bringe videre at Kirky nå bør bli helt klar til neste sesong er i gang:  ”Dr Steadman har gitt oss et nøye oppsatt rehabiliteringsprogram som Chris skal forholde seg til.  Han vil ikke spille mer denne sesongen, men han skal bli klar til å starte pre-season trening sammen med de andre.

”Hvis han hadde behøvd en operasjon er det trolig at hans rehabilitering ville ha overlappet dette og det er veldig viktig, selv for en keeper, at grunnarbeidet kan bli gjort om sommeren.

”Vi har snakket med Chris, og han er fornøyd med resultatet.  Ingen ønsker å bli lagt under kniven.  Riften i korsbåndet vil lege seg naturlig, og det er en oppmuntring for alle.”

Vladimir Smicer vil trolig bli satt på sidelinjen i 2-3 uker etter at han fikk en smell i ankelen under spill for Tsjekkia på onsdag.  Vladi vil definitivt miste kampene mot Auxerre og Birmingham neste uke, og returmøtet med franskmennene i UEFA-Cupen og finalen i Worthington Cup mot Manchester United 2.mars står også i fare. 

Det har ikke kommet noe nytt angående Milan Baros, som også måtte forlate banen under landskampen mot Frankrike, men trolig var det først og fremst et spørsmål om at angriperen fikk blåst lufta ut av seg.

Emile Heskey skal allerede være tilbake i trening etter kneskaden som gjorde at han melde forfall for England, og det skal ikke være noen fare for at han ikke blir klar til neste kamp med Liverpool.