Kirkland spiller i kveld

Chris Kirkland fortsetter sitt ”comeback” på reservelaget. Houllier advarer Sven, og krysser fingrene for skadefrie spillere. Landslagstropp utsatt p.g.a. dopingsak. Kroat linket.

Overraskende nok var det Chris Kirkland som var på benken under lørdagens kamp mot Arsenal, etter at det var ventet at den lange keeperen ikke ville være kampklar på enda et par uker etter sin lyskestrekk.  En skade for Patrice Luzi kan ha fremskyndet en reserveplass noe, men Kirky starter kveldens reservelagskamp i Wolverhampton, noe som viser at han nå er hundre prosent friskmeldt.

Med et tosifret antall spillere opptatt med senior- og U21 landskamper er det som ventet et ungt lag som Hugh McAuley tar med seg til The Midlands:  Kirkland, Vaughan, Wright, Traore, Whitbread, Foley, Potter, Welsh, Partridge, Gillespie, Foy.  Reserver: Harrison, James Smith, Flynn, Butler, Massie.

 

Gérard Houllier sier at han ringte Sven-Göran Eriksson etter at Englands landslagssjef møtte Chelseas eier, Roman Abramovich.  Houllier mente at dette var uheldig, og var dårlig timet, et poeng som Eriksson skal ha forstått.  Saken ble ikke minst aktuell da det snart dukket opp artikler i avisene om at Chelsea jaktet på Steven Gerrard, noe Liverpools manager reagerte på:  - Vi ble fortalt at dette var et rent sammentreff.  Nå er det slik at Stevie ønsker å bli her, men det var dårlig timing.  Dette er ikke noe jeg laster ham for.  Han gjør som han vil og han lever sitt liv slik han vil.  Jeg ble likevel litt opprørt over at historiene om Gerrard var i avisene to dager etter dette møtet.

Houllier sier at han krysser fingrene når de fleste av hans nøkkelspillere nå reiser ut med sine landslag for å spille enten avgjørende kamper i EM-kvalifiseringen, eller delte i privatlandskamper:  - Jeg tror ingen managere liker slike uker hvor det er landskampsspill.  Jeg vil be en bønn om at ingen blir skadet siden vi bare tre dager senere har en kamp i UEFA-Cupen.

 

Englands landslagstropp skal bli offentliggjort ca kl 14.00 i dag, og det vil være en pressekonferanse kl 15.00.  Utsettelsene skal ha sammenheng med at Rio Ferdinand glemte å møte opp til en dopingtest for et par uker siden, og rapportene sier at stopperen fra Manchester United ikke vil være med landslaget til den viktige kampen i Istanbul.  Ferdinand kan bli straffet med inntil to års utestengelse hvis det blir vurdert at han bevisst ikke møtte til avtalt test.

 

Den erfarne kroaten Milan Rapaic skal ifølge nettstedet Planet Football trene med Liverpool neste uke.  Den 29-årige spissen er uten kontrakt etter sist å ha spilt for tyrkiske Fenerbache, og kan derfor skrive under avtale med hvilken som helst klubb når som helst.