Knepent tap for Riise & co

John Arne Riise optimistisk foran returmøtet med Spania. Oppsummering av gårsdagens landskamper. Whitbread landslagsuttatt

John Arne Riise og resten av det norske landslaget var som kjent involvert i en meget dramatisk playoff-kamp mot Spania i Valencia sent i går kveld, og til tross for at nordmennene ble regelrett rundspilt i store perioder, kom man fra det med et hederlig 2-1-tap. Det betyr at spenningen fortsatt er tilstede foran returmøtet på Ullevaal førstkommende onsdag, og Liverpool-backen, som fikk en meget vanskelig kamp på sin venstreside, er optimistisk foran den avgjørende kampen: ”Jeg tror vi kan vinne 1-0 i Oslo selv om vi må klare oss uten Henning Berg og muligens også Roar Strand. Spania vil nok fortsatt ha et stort press på seg etter dette resultatet fordi de vet at hvem som helst kan vinne 1-0 i en internasjonal toppkamp. Sannheten er at de hadde veldig mange store sjanser, men likevel hadde vi bra kontroll i store deler av kampen, og vi hadde en gyllen mulighet til å score i andre omgang da Casillas reddet mesterlig fra Martin Andresen. Vi visste at Spania ville legge oss under hardt press, men vår målvakt var fantastisk, og til slutt hadde de så mange sjanser at de ikke kunne unngå å få mål."

Diouf matchvinner for Senegal

El-Hadji Diouf ble matchvinner med en scoring i det 89. minutt da Senegal vant 1-0 over Elfenbenskysten i en treningskamp i Dakar. Både Diouf og Diao var med i Senegals tropp, men vi har ennå ikke fått noen lagoppstilling fra den kampen.

Skadet Smicer spilte ikke for Tsjekkia

Allerede EM-klare Tsjekkia hadde ingen problemer med å nedsable Canada på hjemmebane, og til slutt sto det hele 5-1 i målprotokollen. Det var ventet at Vladimir Smicer skulle starte kampen, men en skade hindret ham i å ta del. Vi venter fortsatt på rapporter om hvor alvorlig skaden er.

Seier for Pongolle og Diarra.

Frankrikes U21-landslag vant 2-1 borte mot Portugal i den første playoff-kampen til EM etter to scoringer av Liverpool-aktuelle Djibril Cisse. Aliou Diarra startet kampen for Frankrike før han ble byttet ut et kvarter før slutt. Florent Sinama-Pongolle fikk med seg de siste minuttene som innbytter. Anthony Le Tallec var ikke involvert.

Whitbread uttatt på USA U20

Liverpools lovende forsvarsspiller Zak Whitbread har blitt tatt ut på USAs U20-landslag, som skal være med i VM i De Forente Arabiske Emirater i slutten av måneden. Unggutten har trent med førstelaget på Melwood siden i sommer og fikk også spilletid under klubbens sommerturnè i Østen. Scouseren med amerikanske foreldre har spilt fast på reservelaget denne høsten, og han har nå fått belønning for sitt gode spill for Hugh McAuleys mannskap.