Kontrakt for Cissé og Boumsong et tidsspørsmål?

Liverpool er favoritt til å sikre seg franske stjernespillere. Damiano kunne ikke si nei. Chilener og portugiser linket til Anfield.

Frankrike live i kveld

Kl 21.00 i kveld spiller Frankrike mot Columbia i Confederation Cup.  Landskampen sendes direkte bl.a. på Eurosport og Dansk TV2, og i opptak på norsk TV2.  Hold deg for øvrig hele tiden opptatt om sommerens kamper på fjernsyn ved å sjekke vår oppdaterte oversikt over TV-kamper.

 

Frankrike stiller med nesten hele sitt stjernegalleri.  Real Madrid spillerne Zidane og Makelele er naturlig nok ikke med siden de fortsatt kjemper om ligagullet i Spania, mens David Trezeguet heller ikke er aktuell.  Det siste betyr at det er store sjanser for at Djibil Cissé vil starte på topp sammen med Henry i kveld.  Jean-Alain Boumsong er også med i troppen, men blir neppe et førstevalg i midtforsvaret.

 

Det er liten tvil om at Auxerre vil selge spillere til sommeren, og at Liverpool ønsker å kjøpe Cissé og Boumsong.  I vår sa klubben av Boumsong sammen med vingen Fadiga og spissen Kapo ville bli gjort tilgjengelig for salg siden de hadde et år igjen av kontrakten.  Nå har den andre midtstopperen Phillipe Mexes grumset det hele til ytterligere ved å prøve å få sin kontrakt med klubben annulert.  Djibril Cissé har også sagt at han ønsker seg bort fra klubben, og at han da helst vil til Liverpool FC.  De røde er favoritter til å sikre seg Cissé, men det kan bli aktuelt å inngå en avtale som gjør at spissen spiller ytterligere en sesong i Frankrike før han havner på Merseyside.  Trolig dreier det seg om penger og hvor mye Liverpool er villig til å bli opp nå.  Gérard Houllier vil uansett forlange et klart svar angående en spiller han allerede har jaktet på i to år.

 

Jean-Alain Boumsong har nå antydet at det ikke er utenkelig at han blir ut kontrakten i Auxerre, og deretter forlater klubben på en Bosman neste sommer.  Stephane Henchoz synes å ha kommet seg etter sine skadeproblemer mot slutten av siste sesong, og med Sami Hyypiä og Djimi Traore i tillegg er Liverpool ikke interessert i å bruke mye av transferbudsjettet på en midtstopper med kort tid igjen av kontrakten.  Hvorvidt Boumsong havner hos de helrøde ligger nok først og fremst på spilleren selv.  Han har innrømmet å ha hatt samtaler både med LFC og Marseille.

 

Ny trener gleder seg

Christan Damiano erstatter Jaques Crevoisier som trener på Melwood til neste sesong, og vil sammen med Sammy Lee ha det daglige ansvaret for førstelaget.  Franskmannen sier at han bare ikke kunne si nei til å komme til Liverpool:  ”Jeg har glad men samtidig også litt trist i å måtte erstatte Jaques, fordi han er en god venn.  Det er imidlertid slikt som skjer i fotball.  Jeg nølte ikke lenge da Gérard kontaktet meg.  Vi har kjent hverandre lenge og du kan bare ikke si nei til en klubb som Liverpool.”

 

Pizarro og Ronaldo

Sportsdirektøren i Udinese, Pierpaolo Marino, sier at Juventus, Lazio, Parma og Liverpool alle ønsker å kjøpe klubbens midtbanespiller David Pizarro.  Chileneren Pizarro har bl.a. scoret syv mål i en sesong hvor Udinese imponerte ved å ta 6.plass i Serie A og dermed er et av de lagene Liverpool kan møte i neste års UEFA-Cup.  Spilleren selv skal ha sagt at han er usikker på om han forlater klubben eller ikke, mens sportsdirektøren slår fast at ”fremtiden til Pizarro blir bestemt i juli”. 

Det er tidligere blitt rapportert at Liverpool har sjekket 18-årige Christiano Ronaldo, som i disse dager er i aksjon for Portugal i U-20 turneringen i Toulon.  Nå påstår et portugisisk nettsted at Liverpool skal ha hatt samtaler med en agent angående et mulig kjøp av stortalentet.  En pris er antydet til å ligge rundt £5M.  Vi understreker at både Pizarro og Ronaldo er rykter og foreløpig ingenting annet.