Le Tallec fra start

Det er bekreftet at Anthony Le Tallec vil starte mot Bolton i kveld. - Dietmar Hamann er Premier Leagues beste i sin posisjon, skryter Ian Rush, som selv får skryt av Gerard Houllier.

Lenge var det Anthony Le Tallec det ble skrevet om, men i det siste er det hans kamerat Florent Sinama-Pongolle som har stjålet overskriftene. Nå får Le Tallec en sjanse til å stjele dem tilbake.

- Ja, han vil spille i kveld, og det betyr en god mulighet for ham til å vise seg fram. Sannsynligvis er han inspirert av Pongolles gode kamper, tror Houllier.

Om kampen for øvrig sier manageren at det er viktig å forsette på den gode trenden fra de to foregående kampene.

- Det finnes ingen bedre oppladning til helgas kamp mot Newcastle enn å vinne mot Bolton i kveld. Samtidig er det viktig for oss å gjøre det bra i Ligacupen, som alle andre turneringer vi tar del i. Vi har spesielle følelser for denne cupen, sier franskmannen.

 

- Hamann den beste i sin rolle

Ian Rush (bildet) følger Ronnie Whelans utspill om Dietmar Hamanns viktighet for Liverpool.

- Dietmar Hamann er Englands beste i sin rolle. De to siste kampene viser hvor viktig Hamann er, han tilfører spillet en ekstra soliditet. Dette er lett å undervurdere, som det skjedde med Ronnie Whelan, sier den tidligere storscoreren.

Ofte er det vanskelig å sette fingeren på akkurat hvilke oppgaver Hamann utfører. Rush gjør det godt:

- Han rydder opp i spillet. Det handler mye om ro, du ser nesten aldri at han mister ballen. Dessuten forsvarer han forsvaret ved at han gjør viktige ballerobringer, nevner Rush.

 

Rushie skrytes opp i skyene

Ian Rush ikke bare gir skryt i dag. Han får det også, i bøtter og spann. Gerard Houllier sier han angrer på at han ikke hentet inn Rushie som spisstrener på et enda tidligere tidspunkt enn han gjorde.

- Ian har hatt veldig heldig innflytelse på spissene våre. Han er en stille mann, men har et godt forhold til spillerne Fordi han også gjør en god jobb med Wales' U-17 lag, er han ikke på treningsfeltet hver dag, men når han er det så gir han verdifulle tips og råd som særlig spissene nyter godt av. Det kan gå på bevegelser inn i 16-meteren, hvordan de skal bruke skuldra. Alt mulig, oppsummerer Houllier.

- Dette er selvfølgelig ting vi kunne ha sagt, men det virker ekstra effektivt når det kommer fra en spiller som selv har vært stjernespiss, legger han ti.

Særlig i forhold til Emile Heskeys tidvise scoringsproblemer har det vært spekulert i om klubben burde hente inn psykologisk kompetanse. Houllier avviser dette.

- Jeg trenger ingen psykolog til å jobbe med Emile når jeg har Ian Rush, slår han fast.