Le Tallec sa nei til Arsenal og Manchester United

Anthony Le Tallec har avslørt at han sa nei til både Arsenal og Manchester United for å spille for Liverpool. Gemyttlig tone på Ewood Park i går kveld.

 

Le Tallec sa nei til Arsenal

Anthony Le Tallec har i dag avslørt at han var nær ved å skrive under for Arsenal som 15-åring, men ombestemte seg da Gerard Houllier gjorde det kjent at han ønsket spillerens tjenester på Anfield.

"Jeg kunne ha gått til Arsenal da jeg var 15 år gammel, men Le Havre ønsket å beholde meg en stund til. Jeg hadde faktisk gitt mitt ord på at jeg ville gå til Arsenal, men slik gikk det ikke, og jeg tror nok jeg var for ung den gangen uansett", sier Le Tallec.

Han anser denne Arsenal-flørten å høre fortiden til, og angrer ikke på det valget han tok den gangen.

"Nå er jeg Liverpool-spiller, og jeg er veldig fornøyd med å være her. Jeg trives i Liverpool. Dette er en familieklubb i ordets rette forstand, og vi har utrolige fasiliteter her", sier han.

Le Tallec avslører også at han var invitert til å trene med Manchester United i juli 2001, men avslo dette fordi han ønsket seg til Liverpool. Han legger ikke skjul på at han likte hva Gerard Houllier hadde å fortelle, og det ble tungen på vektskålen.

Houllier tar ikke Heskeys misser så tungt

Selv om Emile Heskey scoret to fine mål mot Blackburn i går kveld, har han i dag blitt kritisert fra enkelte hold for ikke å sette flere baller bak Brad Friedel. Manager Houllier tar ikke dette så tungt, og sier han er fornøyd så lenge Heskey kommer i scoringsposisjon så ofte som han gjorde i går.

"Jeg fortalte Emile at jeg ikke brydde meg så mye om sjansene han misset i går. Han kom til mange sjanser, og det er viktig. Han scorte to flotte mål, og kunne hatt to til. Emile har kommet oftere til scoringsposisjoner innenfor 16-meteren den siste tiden, og han har også blitt bedre til å holde hodet kaldt i disse situasjonene", sier Houllier.

Om straffebommen til spissen forteller Houllier at Heskey først ikke ønsket å ta straffen, men ble overtalt til det av Danny Murphy og Steven Gerrard.

Gemyttlig tone mellom Houllier og Souness

Både Graeme Souness og Gerard Houllier klarte å la feiden fra forrige kamp ligge i går kveld, og det var en gemyttlig tone mellom de to lags managere både før, under og etter kampen.

Etter kampen mente Houllier at hans lag burde vært dyktigere bakover på banen mot slutten av kampen, men tror at hans spillere ble litt overivrige etter å score flere mål på stillingen 4-1.

"I stedet for å være displinerte og holde formasjonene raste vi framover for å få et femte mål. Vi har mange unge gutter på laget, og de ble nok litt overivrige. Men begge lag bør være stolte over kvaliteten på spillet, og tonen som ble holdt spillerne i mellom. Alle brukte sunn fornuft etter det som skjedde mellom oss sist, og jeg synes vi fikk en fin forestilling, og ikke minst et godt resultat", sier Houllier.

Graeme Souness var også usedvanlig mild etter et tap, og hadde faktisk ingen innsigelser mot straffesparkene og det røde kortet som ble Lucas Neill til del.

"Straffesparkene var klare, og reglene er også klare på at Lucas måtte forlate banen ettersom han var bakerste forsvarer. Jeg er sikker på at vi vil få slike situasjoner til vår fordel senere i sesongen", sa Souness.

Houllier la da til at han syntes det var en skjebnens ironi at Lucas Neill ble utvist igjen mot de røde.

"Han var siste forsvarer, så dommeren hadde vel egentlig ikke noe valg."

Heskey håper på ny ligacuptriumf

Tomålsscorer Emile Heskey var i dag mest opptatt av å snakke om klubbens videre spill i ligacupen, eller Carling Cup som navnet er i år.

"Det var en merkelig kamp. Jeg kunne sikkert ha scoret seks mål, men jeg er fornøyd med de to jeg fikk. Det ville selvsagt vært fint med et hat-trick, men det viktigste var å vinne. Forhåpentligvis kan vi spille oss helt fram til en ny finale i Cardiff."

Bolton-manageren ser fram til neste runde

Mens Gerard Houllier var mest fornøyd med å få hjemmekamp i neste runde i ligacupen, karakteriserte Bolton-manager Sam Allardyce trekningen som flott for hans klubb.

"En flott trekning for oss. Vi ønsket oss en storklubb i 4.runde, og du får dem ikke mye større enn Liverpool. Vi reiser til Anfield med stor selvtillit og tro på at vi kan avansere til kvartfinalen. Det vil bli en tøff kamp, for Liverpool har overflod av talent i troppen sin. De er også tittelforsvarere, så det vil være en stor prestasjon av oss om vi kan dra til Anfield og slå de ut. Anfield er et flott sted for fotball, og ikke minst sene kveldskamper, så dette ser jeg fram til."