Leeds forbannet på Kewell

Etter det vi forstår er Leeds frustrert over at spilleren angivelig har snakket med ulovlig med ny klubb de siste månedene. Det er trolig disse angklagene som har forsinket overgangen.

Kort oppsummert i den pågående transfersagaen om Harry Kewell: Liverpool vil ha spilleren, og spilleren vil til Liverpool. Kewell har takket nei til andre klubber som har tilbydd mer i lønningsposen. Slikt liker vi å høre! Australieneren har gjennomført og bestått den medisinske testen. Han er også enig med Liverpool om de økonomiske betingelsene. Det betyr at Liverpool har meget sterke kort på hånden for å sikre spilleren. Mye skal til for å velte denne overgangen. Med bare ett år igjen av kontrakten på Elland Road vet Leeds at toget går nå dersom de i det hele tatt skal få penger for spilleren.

Kewell kontaktet ulovlig av Liverpool?

Etter det vi forstår skal imidlertid Leeds United være både oppgitt og forbannet på måten Harry Kewell og agenten hans har gått frem. For det første har spilleren ”reklamert” for overgangen i hjemlandet i form av et forhåndsinnspilt intervju uten at Leeds ble informert på korrekt måte om ”overgangen”. Men mest alvorlig er uttalelsen hans i det samme intervjuet om at han skal ha snakket med en klubb (angivelig Liverpool) i seks måneder. Disse uttalelsene kan få konsekvenser både for Kewell og Liverpool. Det er ikke lov til å snakke eller forhandle med en spiller uten at det blir innhentet tillatelse (fra Leeds). Liverpool kontaktet ikke Leeds offisielt for mer enn et par dager siden. Spørsmålet er dermed om det har vært ulovlig kontakt mellom Liverpool og Harry Kewell? De røde er allerede involvert i en delikat rettssak der Middlesbrough hevder å ha kontaktet en spiller (Christian Ziege) ulovlig. En tilsvarende rapp på fingrene vil ikke ta seg godt ut. Formannen for Leeds United Supporters Club, Ray Fell, uttalte i ettermiddag til Sky News at han håper denne saken blir etterforsket.
Etter det vi forstår kan noe av forklaringen være at Leeds har gitt agenten til Kewell myndighet til å ordne en avtale verdt en minimumspris (rundt £7M, red anm), og at det i ettertid har vært uklarheter i forhold til dette?

Vil ha mer penger?
Et av problemene med overgangen skal nemlig være at Kewell forventet at Leeds skulle betale han ut av kontrakten. Ved overganger er regelen slik at dersom spilleren ikke ber om overgang, men initiativet til salg kommer fra klubben selv, skal spilleren få utbetalt genstående lønn - eller en bonus. I praksis er det rom for forhandlinger her. Trolig har Kewell og hans rådgivere forventet at Leeds skulle betale han ut fordi han offisielt ikke har bedt om en transfer. Etter det vi forstår nekter Leeds å gjøre dette, slik saken har utviklet seg. Eller i hvert fall ikke ønsket å betale ut hele lønna hans.

Leeds: - Ingen nye klubber i bildet

Den gode nyheten nå i kveld er at Leeds bekrefter at problemene i forhandlingene med Liverpool ikke skyldes at det har kommet inn bud fra andre klubber. Det er trolig flokene mellom Kewell og Leeds som i første rekke har ført til forsinkelser. Likevel typer alt på at saken vil løse seg innen 24 timer.