Leeds snudde kampen på Deva

Berger scoret før pause og Liverpool hadde full kontroll. Men Leeds snudde kampen i andre omgang og vant på et straffemål.

Reservene røk på et unødvendig tap i kveldens kamp på Deva Stadion i Chester. Liverpool styrte alt i første omgang, og skulle ha ledet med ved pause. I andre omgang tillot de Leeds å komme inn kampen igjen. Det kostet til slutt alle poengene.

1. omgang:

Liverpool dominerte stort den første halvtimen mot et relativt urutinert Leeds. Kombinasjonen Welsh og Mellor så lenge ut til å bli oppskriften. U-20 landslandslagsspilleren sendte Mellor igjennom to ganger på to minutter 7-8 minutter ut i omgangen. Neil, som nylig signerte ny kontrakt, har imidlertid ikke vært så effektiv som vi er vandt med å se ham på reservene. I stedet var det Patrik Berger som full hull på byllen med et hardt, lavt skudd etter 20 minutter. Han gjør først en flott vending og sender kula på vei mot krysset, et skudd keeper får slått til corner. På corneren endte ballen hos Welsh som la tilbake til Paddy. Tsjekkeren scoret med et godt plassert skudd. Det siste kvarteret av omgangen har vært relativt rolig. Leeds fikk sin første sjanse ett minutter før pause, og har hittil vært meget tamme.

2. omgang:
Liverpool ledet komfortabelt ved pause og hadde tilsynelatende tre poeng i lomma. Slik så det også ut det første kvarteret av andre omgang. Men helt ut av det blå scorer Leeds et heldig mål, får mer selvtillit og vinner til slutt kampen på et straffespark. Utligningen luktet mistenkelig av offside. Leeds brøt inne på vår halvdel og sendte av gårde en lang pole opp mot raske Simon Johnson. Spissen så ut til å være i klar offside, men kveldens dommer blåste ikke. Dommeren kom etter hvert i fokus – for the wrong reasons. Han mistet til tider kontrollen noe som medførte at kampen etter hvert ble preget av mer kriging enn godt spill. Johnson fullførte løpet sitt med å lobbe over Arphexhad. To minutter senere scoret de nesten igjen, men denne gangen kastet Arphexhad seg i beina på spissen og reddet. Franskmannen måtte ha behandling etter smellen. Seiersmålet kom 20 minutter før slutt. McNulty gikk inn i en duell med McMaster (innbytter på Anfield søndag), og mannen i sort pekte på krittmerket. Ikke noe opplagt straffe, men en avgjørelse som kunne gått begge veier. Resten av kampen var preget av lite konstruktivt spill og mye kjemping. Liverpool hadde egentlig ikke en eneste klar målsjanse, og var tydelig misfornøyd da dommeren blåste av.

Torsdag er det transferdeadline i Nationwide, og det var flust med managere og speidere fra lavere divisjoner på tribunen.

Arphexad (6)

Ingenting å gjøre i førsteomgang. Kan ikke lastes for noen av målene. En god inngripen i andre omgang.

Raven (6)

Solid kamp, gjør få feil. Er fornuftig i sin opptreden, men markerer seg heller ikke.

Biscan (7)

En god førsteomgang på kroaten. Opptrer bestemt og sikker og bidrar fremover. Litt mer rufsete i perioder av andre omgang hvor forsvaret begynner å slå sprekker.

McNulty (6)

Også han hadde full kontroll i første omgang. God i duellene, men fikk etter hvert problemer med farten til målscorer Johnsen.

Nicholas (6)

Greide seg bra om James Milner. Solid defensiv kamp. Er sjeldent over på motstanderens banehalvdel.

Vaughan (5)

Løper og jobber, men får lite eller ingenting igjen for innsatsen.

Cheyrou (6)

En god i en periode av første omgang hvor han kombinerer bra med Welsh og Mellor og har et par gode én touch. Forsvinner når det begynner å hardne til i andre omgang.

Berger (7)

Fremtredene i første omgang. Ligger bak Mellor og er både god og aktiv. Kommer til med et par bra skuddforsøk. Blir borte i perioder av andre omgang.

Warnock (5)

Spiller sin dårligste kamp på lenge. Er for upresis og kom aldri inn i kampen.

Welsh (7)

Kanskje vår jevneste i kveld. Vinner mange baller og gjør det enkelt. Rasjonell og god kamp.

Mellor (7)

Kom til 2-3 gode sjanser i første, men ble av og til for alene på topp. Fikk lite hjelp den siste omgangen. Jobbet hardt.