Liverpool forberedt på heksegryte i Glasgow

Houllier og O’Neill ser fram mot britisk møte med temperatur. Terje Hauge er dommer. Steven Gerrard med mageproblemer. Stig Inge Bjørnebye legger opp.

Celtic har ikke tapt hjemme siden august 2001, det betyr 48 kamper uten nederlag på eget gress.  I tillegg til de klassiske lokaloppgjørene mot Rangers betyr det også møter med klubber som Juventus og Valencia.  60.000 på tribunene, hvor bare 2.700 kommer fra Merseyside, vil da også gi et trykk som selv flere av Liverpools spillere ikke er vant til.  Gérard Houllier erkjenner da også at den første kampen i UEFA-Cupens kvartfinale vil bli vanskelig:  ”Celtic er et sterkt og veldig stabilt lag.  De er en enorm klubb med en massiv skare av fans.  De spilte svært bra da de møtte Blackburn tidligere i UEFA-Cupen denne sesongen, og de tre seirene da hadde mot Blackburn, Celta Vigo og Stuttgart var imponerende.”

Liverpool har nå vunnet de tre siste kampene med 2-0, og Houllier har tro på sitt lag før man krysser grensen:  ”Hvis du vinner vil du føle deg mindre sliten enn når du taper.  Det å vinne er en vane, det å spille sammen er en vane.  Vi har vært bedre de siste par månedene og lagets styrke, innstilling og glød har bedret seg gjennom vår vanskelige periode.”

Celtic slo erkerivalen Rangers sist lørdag, og vil møte de blå igjen i finalen i den skotske ligacupen til søndag, før man setter kursen mot Anfield neste uke.  Martin O’Neill og hans mannskap står altså overfor et par viktige uker:  ”Vi har alltid presset på oss når det gjelder å vinne kamper.  Kampen mot Liverpool er en annen turnering og under andre omstendigheter, men det er likevel bedre for oss å kunne gå til denne kampen etter å ha slått Rangers i helgen.  Det har gitt oss en utmerket start på de neste fjorten dagene.”

Årsaken til at Steven Gerrard ble byttet ut mot Bolton var at midtbanespilleren har slitt med et mageproblem de siste dagene.  Det er imidlertid ventet at Stevie G vil være spilleklar til kampen på Celtic Park.  Stephane Henchoz er definitivt ute etter sin operasjon, mens Emile Heskey heller ikke er ventet å bli friskmeldt av sin hamstring strekk.

Det vil være en norsk dommerkvartett som skal lede det intense oppgjøret i Glasgow, og hvor Terje Hauge er mannen som blåser i fløyta.

Stig Inge Bjørnebye har annonsert at han legger fotballstøvlene på hylla.  Nordmannen, som bl.a. vant ligacupen med Liverpool i 1995 og kom med på årets lag valgt av spillerne selv, har i de siste månedene slitt med alvorlige skader både ved øyet og i hans kjente venstrefot.