Liverpool heldige - for en gangs skyld

Houllier innrømmer at Liverpool hadde flaks mot Charlton. Første gang i dette århundre at man snudde en kamp på Anfield. Ikke noe problem Murphy v Thompson. Heskey ble skadet.

Liverpool gjorde en spillemessig svak kamp i går, men greide å sikre seg tre svært verdifulle poeng helt mot slutten i hjemmemøtet med Charlton.  Manager Gérard Houllier erkjente at man for en gangs skyld var heldige da forhåpningene om kvalifisering til Champions League fortsatt lever i beste velgående:  ”Det har vært så mange ganger denne sesongen hvor vi har spilt bra og ikke fått noe resultat ut av det, men denne gangen må jeg innrømme at vi var heldige.  Det overrasket meg at Charlton var så sultne, men hva vi manglet i energi tok vi igjen i moral og temperament.  Spillerne skuffer meg aldri med sin innsats og jeg tror at det at vi greide å ta alle poengene i dag var et signal for resten av sesongen.”

 

De røde har nå vunnet seks av sine syv siste ligakamper, og ligger henholdsvis to og et poeng bak Chelsea og Newcastle i kampen om å bli nr.3 og 4 i Premier League.  Disse plassene gir som kjent kvalifisering til neste års Champions League, og en medfølgende solid slump med penger.  Seieren mot Charlton var faktisk første gang siden man spilte mot Sheffield Wednesday 5.desember 1999 at Liverpool greide å snu et underlege til seier på Anfield.

 

Emile Heskey ble byttet ut i pausen i går, etter at den store spissen fikk en smell i ryggen.  Det er usikkert hvor lenge angriperen vil være satt på sidelinja.  En annen som ble byttet ut var Danny Murphy.  Han svarte med å gå rett i en krangel med assisterende manager Phil Thompson, og tilsynelatende også kastet sin vannflaske etter Thommo.  Gérard Houllier blåste imidlertid av episoden i etterkant og forklarte at spilleren hadde gitt sin unnskyldning og at han uansett likte at hans spillere viste at de bryr seg.

 

Daniel Sjölund scorte etter 33 sekunder i sin debut for Djurgården, da Daja kom inn som innbytter mot Elfsborg og gjorde 4-0 målet.  Hjemmelaget vant 5-0 og leder svensk toppserie.  Kim Kallstöm, som Liverpool har vært linket til, var involvert i fire av scoringene.