Liverpool-Leeds flyttet

Hjemmekampen mot Leeds har fått tidlig avspark. McAuley tror på stor fremtid for Le Tallec i Premier League. Skriftlig irettesettelse til Riise.

Oppgjøret mot Leeds på Anfield lørdag 25.oktober har kampstart kl. 13.30 og ikke kl. 16.00 som først annonsert. En oppfordring fra politiet og ikke direkteoverføring på fjernsyn er årsaken til flyttingen. Bolton-Birmingham sparkes i gang samtidig og vises direkte både Canal+ og Sky Sports.

McAuley hyller Le Tallec
Anthony Le Tallec var framragende i gårsdagens reservelagskamp og var hjernen i alt Liverpool foretok seg på Deva Stadium. Unggutten viste også gode egenskaper i lufta ved å stusse baller videre til Florent Sinama-Pongolle. Reservelagstrener Hugh McAuley (bildet)hadde da også bare lovord å komme med om Le Tallec. "Anthony har bra blikk for spillet og jeg er sikker på at supporterne som så kampen ble underholdt. Han har gode pasningskvaliteter, viser god bevegelse, han kan takle og er allsidig. Han tilvenner seg det engelske spillet svært fort, han har gode holdninger og vil bli en å så opp for i Premier League veldig snart er jeg sikker på." Om kampen for øvrig er han svært overrasket over at man ikke gikk seirende ut, etter å ha skapt en drøss med sjanser. "For å være ærlig er det utrolig hvordan vi ikke klarte å vinne kampen. Etter en svak 1.omgang var vi et helt annet lag på banen i 2.omgang, og vi burde ha vunnet. Vi skapte en hel haug med sjanser. Vi angrep godt og det er standarden på fotballen vi har lett etter her i Liverpool. Jeg synes vi burde ha hatt to straffer etter fellinger av Danny Murphy og Florent Sinama-Pongolle, men dommeren ga det ikke og slik er fotball av og til. Jon Otsemobor var fremragende på høyresiden og var en av våre beste angrepsvåpen i 2.omgang. Han kombinerte flott med John Welsh, som også spilte en utmerket kamp."

Irettesettelse til Riise og Carew
I en pressemelding skriver Norges Fotballforbund (NFF) at de vil sende en skrifelig irettesettelse til John Arne Riise og John Carew etter deres oppførsel på Marienlyst 8.september. - Norges Fotballforbund anser seg nå ferdig med denne saken, sier toppfotballsjef Tore Krogstad. NFF reagerte umiddelbart med å ta John Carew ut av landslagssamlingen etter at han hadde slått John Arne Riise i ansiktet i spillerbussen etter treningen. Riise på sin side fikk en muntlig irettesettelse for provoserende oppførsel og spytting mot Carew under treningen. Nå får begge i tillegg en skriftlig irettesettelse fra NFF. NFF ser svært alvorlig på denne saken, men i formildende retning er det lagt vekt på at spillerne har beklaget sin oppførsel over for hverandre, overfor en samlet spillergruppe og støtteapparat på landslaget, og gjennom media. De har erkjent at deres opptreden uakseptabel og uforenlig med landlagets verdier. NFF har også lagt til grunn at det er første gang de to spillerne er involvert i en episode av slik karakter.