Liverpool sultne på revansje

Gérard Houllier er overbevist om at hans spillere vil være inspirert av jakten på rettferdighet i kampen mot Arsenal i morgen, etter at Arsenal kapret ett poeng i oppgjøret på Highbury etter et meget omdiskutert straffespark.

 

Hadde resultatet gått Liverpools vei i denne kampen, hadde håpet om ligagull kanskje fortsatt vært i live. I stedet er man nå hele 14 poeng bak serielederen, og det å skulle hente opp igjen dette forspranget virker helt håpløst. Houllier tror situasjonen ville sett helt annerledes ut hadde man hatt marginene på sin side i kampen på Highbury: ”I morgen kommer vi til å spille for å oppnå rettferdighet uten å være avhengig av andre enn oss selv. Hittil har jeg bare hørt om to som mente at Fracis Jeffers’ stup kvalifiserte til straffespark, og en av dem var dessverre dommer Jeff Winter. Til og med Robert Pires har innrømmet til aviser og fransk radio at det var filming.”

 

På dagens pressekonferanse sa Houllier videre: ”Det er fortsatt et stort sprang mellom oss og Arsenal, men jeg synes ikke vi fortjener å ligge 14 poeng bak. Vi har vært uheldige i mange kamper, og vi er nærmere enn poengene skulle tilsi. Når man sliter går gjerne alt i mot. Selv med seier i morgen blir det veldig vanskelig å ta dem igjen, men vi kommer til å gi absolutt alt. Det er fortsatt mange kamper igjen. Med landskamper og eventuelle cupkamper vil enkelte av mine spillere spille ti kamper før finalen i Worthington Cup, så mye kan fortsatt skje.”

 

Houllier håper at forsvarets gode spill vil være bærebjelken i en god innspurt. Søndagens ”rene laken” var det tredje på rad, og det har man ikke greid siden begynnelsen av sesongen. Mot Arsenal håper han at lagets stigende formkurve vil føre til sesongens største skalp hittil. ”Jeg bryr meg ikke om hva folk mener. Jeg bryr meg kun om fansen og spillerene,” insisterte han.

 

Jeg synes hele forsvaret spilte godt på søndag. Djimi kom inn og gjorde en kjempejobb, og jeg synes Emile Heskey også spilte godt og gjorde enn kjempeinnsats for laget. Jeg var fornøyd med den profesjonelle innstillingen vi viste. Vi spilte til tider god fotball. Det at denne kampen kom bare noen få dager etter den tøffe bataljen mot Sheffield United, er også et tegn på vår styrke.”

 

Det er ventet at Stephane Henchoz returnerer til førsteoppstillinga etter å ha sonet mot Palace, mens Vladimir Smicer også er tilgjengelig igjen etter sin leggskade.