Liverpool vil svare Olimpija på banen

Gérard Houllier insisterer at hans spillere er topp motiverte i kveld. Emile Heskey i hovedrolle både for Liverpool og England. Minst benken for Florent Sinama-Pongolle.

- Europa er noe spesielt for LFC

Både manager og spillere hos Olimpija Ljubljana har blitt sitert på at de ser fram til kveldens returmøte i UEFA-Cupen uten frykt.  Med 1-1 fra kampen i Slovenia mener de at mulighetene er gode mot en motstander hvor spillerne er overbetalte og ikke spiller med hjertet slik som de selv.  Gérard Houllier stiller seg foran kamp tvilende til at motstanderen faktisk har uttalt dette, men kan uansett garantere at på Anfield vil hjemmelaget være klare for en fight:  - Hvis de har sagt dette kjenner de ikke mine spillere.  Hvis det er noe de har så er det hjerte og mot.  Vi ønsker uansett å gi vårt svar på banen.  Det vil ikke bli lett.  Erfaringen viser at det aldri er lett i de første rundene i Europa.  De har ingenting å tape.  De vil gi alt, og de vil løfte sitt spill.  Jeg er imidlertid overbevist om at vi vil være topp motivert.  Det å spille i Europa betyr noe helt spesielt for denne klubben.

Kampstart på Anfield er kl 21.00, og vi vil som vanlig oppdatere fortløpende her på liverpool.no, og i tillegg legge inn umiddelbare pause- og sluttrapporter, samt spillervurdering.  Du kan også få meg deg lagoppstilling og alt det vesentlige fra kampen gjennom vårt SMS tilbud.

 

Heskey på topp

Houllier ønsket ikke å komme inn på all viraken rundt Emile Heskey, etter at videobilder har vist at Liverpool-spissen var involvert i en krangel i tunnelen i pausen mellom Tyrkia og England.  Manageren understreket bare at dersom Emile har reagert slik det blir hevdet må han ha vært kraftig provosert.  I engelsk media i dag antydes det at krangelen startet da Hasan Sas spyttet på Ashley Cole, noe som utviklet seg til en batalje der Cole, Heskey og Sol Campbell var de mest involverte fra engelsk side.  UEFA har startet en granskning av hva som skjedde i Istanbul.

Emile Heskey er ventet å få rollen som spydspiss i dagens kamp mot Olimpija, siden både Milan Baros og Michael Owen er uaktuelle med skader.  Emile har en bra statistikk i E-Cup spill for de helrøde, hvor han har scoret 11 mål på 40 kamper.  Skulle den store angriperen komme på scoringslista i dag vil det være hans mål nr.50 for Liverpool.

 

En unggutt fra start

Alt tyder på at Houllier stiller med et toppet lag mot slovenerne, selv om hjemmelaget er store favoritter.  Sannsynligvis betyr det Emile Heskey på topp, med Harry Kewell i en rolle bak ham.  El-Hadji Diouf er igjen tilgjengelig i UEFA-Cupen etter å ha sonet ferdig suspensjon og Vladimir Smicer kan også være spilleklar etter at hans vonde akilles gjorde at han måtte forlate banen mot Arsenal.  Med Baros og Owen ute vil likevel Florent Sinama-Pongolle få minst en plass på benken, og trolig i løpet av kampen få sin offisielle debut for Liverpool.  Den franske unggutten, som blir 19 år neste uke, har ikke greid å hevde seg like bra som kameraten Anthony Le Tallec så langt, men bl.a. angrepstrener Ian Rush uttaler at han har stor tro på Florent framover.  Gérard Houllier bekrefter foran møtet med Olimpija at både Le Tallec og Sinama-Pongolle vil være blant de 18 som enten er på banen eller benken, men at kun én av den vil spille fra start.

I de bakre rekker er Stephane Henchoz spilleklar igjen, men med kun en reservelagskamp samt noen få minutter for Sveits, vil trolig Houllier fortsette med Sami Hyypiä og Igor Biscan i midtforsvaret.