Liverpool vs Man Utd

Søndag 9 November klokken 14:45 smeller det igjen på Anfield. Liverpool tar imot rivalen fra Manchester, og bare seier er godt nok for de helrøde hvis man skal henge med i ligatoppen.

Etter en skuffende sesonginnledning har Liverpool kapret seks poeng på de to siste kampene, men seier mot United er nødvendig om Merseyside klubben skal ha noe som helst håp om topplassering denne sesongen. Begge lag har sine skadeproblemer, men Gérard Houllier kan igjen benytte toppscorer Michael Owen. Dietmar Hamann er også i gang igjen etter skade, men med lite kamptrening er det uvisst om Houllier satser på den rutinerte tyskeren fra start. Vladimir Smicer er også friskmeldt, og Houllier må vurdere om han skal satse på det litt mer defensivt trygge med Hamann eller Danny Murphy i tillegg til kapteinen Steven Gerrard, eller om han skal bruke det offensive trekløveret Smicer, Kewell og Diouf sammen på midtbanen.

I forrige sesong ble en meget sterk statistikk mot United i ligaen stoppet ved to ulykksalige kamper. To tabber, hvorav den ene var i ”stjerneklassen”, fra Jerzy Dudek ga grobunn for 1-2 foran The Kop. På Old Trafford ble Sami Hyypiä utvist i åpningsminuttene, samtidig som hjemmelaget fikk straffespark, og det ble til slutt et 0-4 nederlag. Seier i Cardiff i finalen i Worthington Cup var imidlertid en kjærkommen fjær i Liverpool-hatten.

 

 

Disponible spillere:

 

Liverpool:

Dudek, Finnan, Henchoz, Biscan, Hyypia, Riise, Traore, Diouf, Murphy, Gerrard, Kewell, Diao, Hamann, Smicer, Heskey, Owen, Le Tallec, Sinama-Pongolle, Kirkland.

 

United:

Howard, G Neville, Ferdinand, Silvestre, Fortune, P Neville, Keane, O’Shea, Giggs, Van Nistelrooy, Butt, Djemba-Djemba, Carroll, Ronaldo, Bellion, Forlan, Fletcher, Kleberson.

 

Paul Scholes, Wes Brown og Ole Gunnar Solskjær er ute for United.

 

 

Kampfakta:

Liverpool er hele åtte poeng bak United på tabellen før kampen. De siste to kampene i Premier League har endt med seire mot Leeds(3-1) og Fulham (2-1) i tillegg til uavgjort mot Steaua i UEFA-cupen. Liverpool slo United 2-0 i fjorårets ligacupfinale og er på jakt etter sin tredje seier av fire hjemmekamper mot de røde djevlene. Manchester United har restituert seg etter tapet for Fulham for to uker siden, og scorer flittig om dagen. Laget har vunnet tre kamper på rad, hvor de har scoret tre mål i hver av de. United som besitter sesongens tetteste forsvar så langt, sikter mot sin fjerde strake seier.  I fjor stoppet de Liverpools seierrekke etter en noe heldig seier. Det var da Diego Forlan, som har skåret i sine fire siste kamper, som utnyttet en keepertabbe fra Jerzy Dudek. Alex Ferguson har uttalt tidligere at uruguayaneren starter mot Liverpool etter hans fine form i det siste.

 

Statistikk:

 

+ På de 32 siste kampene lagene imellom har United vunnet 11 kamper i ligaen, 11 har endt uavgjort, mens Liverpool har seiret ved 10 anledninger.

 

+ De to siste utvisningene i disse kampene kom begge i sesongen 2000-01.  Luke Chadwick fikk det røde kortet på Old Trafford, mens Danny Murphy måtte ta en tidlig dusj på Anfield.

 

+ Peter Beardsley scoret det siste av syv hattrick gjort av Liverpool i september 1990.  Stan Pearson var sistemann for United i 1946-47.

 

+ Liverpool har vunnet seks av de siste åtte kampene mot United, inkludert seieren i Worthington Cup forrige sesong.

 

+ Liverpool har scoret mot United i alle 13 kampene på Anfield siden det ble 0-0 i desember 1989.  Samtidig har de bare klart å holde nullen ved ett tilfelle på de syv siste sesongene.

 

 

Form:

 

Liverpool:

Før søndagens kamp: 8. plass 17 poeng

 

·          748 poeng i Premier Legaue så langt

·          I følge offisielle tall har laget avfyrt 102 skudd på mål i Premier League kamper denne sesongen, noe som er mer enn noe annet lag.

·          Mest sårbare de siste 15 minuttene av første omgang. (sluppet inn 5 mål denne sesongen i det tidsrommet)

 

United:

Før søndagens kamp: 3. plass 25 poeng

 

·          Gått seirende ut i 6 av de 7 siste kampene ( liga,cup)

·          Gått seirende ut i 13 av de siste 17 kampene.

·          Tapt en av de siste syv liga og cup kampene.

·          En av tre klubber som har 8 seire i ligaen i selskap med Arsenal og Chelsea.

·          Sluppet inn minst mål i årets sesong ( 6 mål på 11 kamper)

·          En av klubbene som enda ikke har spilt uavgjort i år, sammen med Leeds og Leicester.

·          Sammen med Chelsea skårer de oftest det første målet i kampene sine, begge disse har også vunnet alle de syv kampene det har vært tilfelle i.

·          Mest disiplinerte laget i ligaen ( ingen røde og 15 gule)

·          Farligst de siste 15 minuttene av kampen.

 

 

Head to Head:

 

Ligakamper gjennom historien: Liverpool 48 seire, Man Utd 50, uavgjort 42

Premier League: Liverpool 5 seire, Man Utd 10, uavgjort 6

 

På Anfield:

 

Ligaen gjennom alle tider: Liverpool 35 seire, United 18, uavgjort 17

Premier League: Liverpool 4 seire, United 5, uavgjort 2

 

Dommer: Graham Poll