Må Liverpool vinne resten?

Djimi Traore tror det kan bli nødvendig med seier i alle de resterende ligakampene. Owen får skryt av Houllier. Reid imponert over Liverpools avslutninger.

Liverpool er nå for alvor med i kampen om en Champions League-plass etter de siste ukenes gode resultater, men Chelsea, som nå bare ligger to poeng foran, har nok et enklere program igjen. Djimi Traore sa etter seieren mot Leeds at han tror Liverpool kanskje blir nødt til å vinne alle de resterende sju ligakampene for å greie den målsetningen: ”Kanskje seks seirer vil være nok, men det kan godt hende vi må vinne alle sju. Hvis det blir tilfellet, så må vi gjøre alt vi  for å greie det. Vi har vist før at vi kan få til en lang rekke med gode resultater, så vi er sikre på at vi kan gjøre det igjen. Det er bra at vi møter Chelsea i siste kamp, for da kan det hende at  alt blir opp til oss selv. Hvis vi må vinne den kampen, så vet jeg at vi kan gjøre det. Hva som enn skjer, så blir det en spennende avslutning, og vi kommer til å gjøre hva vi kan for å få full pott i de siste kampene.”

Traore var svært fornøyd med gårsdagens seier over Leeds: ”Vi var alle svært skuffet etter tapet for Celtic, men vi slo hardt tilbake med en strålende forestilling mot Leeds. Det var en kamp vi måtte vinne etter at både Newcastle og Chelsea vant på lørdag. Vi startet bra og scoret to tidlige mål, men så kom Leeds tilbake, så det var deilig da vi punkterte kampen med et tredje mål. Det var en uhyre viktig seier i forkant av kampen mot Manchester United om to uker.”

Liverpools manager Gérard Houllier var også en svært fornøyd mann etter gårsdagens seier, og han trakk spesielt fram Michael Owens bidrag til 3-1 seieren: ”Jeg sa at Michael ville bli bedre og bedre utover i sesongen, og nå viser det seg at han har prikket inn formen til rett tid. Det jeg liker med ham er at han kan gå tilbake på banen for å hente ballen, skape ting selv og legge de avgjørende pasningene. Han var i så måte veldig sentral mot Leeds. Laginnsatsen var god, og vi greide å slå tilbake etter skuffelsen mot Celtic. Vi startet bra og skapte mange sjanser. Vi skulle ha punktert kampen allerede i første omgang. Vi spilte til tider glimrende, og vi var både bevegelige og kreative.”

Leeds’ nye manager Peter Reid sa at det var Liverpools gode avslutninger som avgjorde kampen i går: ”Det var noen fantastiske scoringer fra Liverpool, men vi var ikke på høyden defensivt. Ved Murphys mål stoppet spillerne mine å spille, og selv om det var et vidunderlig mål, vil spillerne mine være skuffet over sitt forsvarsarbeid. Vi prøvde alt vi kunne for å komme tilbake i andre omgang, men det fungerte dessverre ikke.”