Målløst i junior-derby

Det ble uavgjort 0-0 i dagens U-17 oppgjør på akademiet. Keeper Lancaster ble båret av banen med det som kan være et ankelbrudd på slutten av første omgang.

Den tidligere Liverpoolspilleren, Gary Ablett, ledet de blå i dagens kamp, som altså endte målløst og på mange måter reflekterte spill og sjanser. Everton stilte trolig med et litt mer robust og rutinert mannskap. På forhånd hadde Liverpool bestemt seg for å spare spillere til Youth Cup kampen til uka. Uansett årsak var det i hvert fall gjestene som dominerte de første 20 minuttene og kanskje burde de også ha scoret. De misbrukte blant annet en stor mulighet alene med keeper. Uten uttelling mistet de litt trøkket, og siste halvdel av omgangen var det jevnt og typisk derbykamp. Med andre ord harde dueller og få sjanser foran mål. Liverpool hadde kun en sjanse som er verdt å nevne da venstrevingen Phil Townley headet over før hvilen. Keeper Lancaster ble båret av banen med det man frykter kan være brudd i ankelen.

2. omgang

I andre omgangen kunne kampen gått begge veier. Igjen fikk vi se mye hard jobbing fra begge lag og få klare sjanser foran målene. Hammill var involvert i 2-3 gode halvsjanser for oss. Etter 55 minutter avsluttet han med skudd hvor keeper nesten måtte gi retur. Da 68 minutter var spilt kombinerte han fint med spissen Noon, som dessverre tok en touch for mye og spolerte muligheten. Hammill fikk imidlertid igjen kommet til med skuddfoten. Denne gangen klarerte keeper til corner. Syv minutter før slutt av han frempå med en ny halvsjanse uten at det gav uttelling.

Midstopper vår bestemann
Dagens kamp var preget av stillingskrig og mange tøffe taklinger. Ikke overraskende fikk derfor midtstopper Gordon Holmes vist seg mye frem og var etter vår mening vår beste spiller. Holmes var meget god i dullene, er i tillegg rask og leser spillet bra. Egenskaper han fikk godt bruk for mot de blå kjempene. Kaptein Lee Peltier var også sitt ansvar bevist. Han har tidligere spilt i midten bakerst, men var i dag satt på høyrebacken. En av dem som mot til å holde på ballen og samtidig gjøre få feil. Danny Guthrie gjorde som vanlig en stødig jobb på midtbanen. Jobbet hard hele kampen. På topp imponerte Adam Hammill mest. En fin type og lovende spiller som er aktiv og prøvende gjennom hele kampen. Fortsatt kun 16 år.