Målsetting: - Topp fire

Gerard Houllier med brannfakkel til fansen: Uaktuelt å forandre spillestil og fotballfilosofi. Målsettingen er å kvalifisere seg til Champions League.

Liverpool-manager Gerard Houllier kastet i dag det som av mange fans vil bli oppfattet som en brannfakkel, når han insisterte på at han ikke vil forandre på sin fotballfilosofi i den kommende sesongen. Samtidig innrømmer manageren at han håper at kjøpet av Harry Kewell vil forbedre "linken" mellom midtbanen og angrepet. Men manageren holder fast ved at statistikken fra forrige sesong viser at det ikke er noe behov for en radikal retningsforandring når det gjelder Liverpools spillestil.

"Jeg har ikke forandret min filosofi når det gjelder hvordan jeg mener fotball skal spilles, og det kommer jeg ikke til å gjøre heller", uttaler Houllier til klubbens offisielle hjemmeside.

"Folk har hevdet at vi har spilt kjedelig. Jeg undrer meg da på hvordan det kan ha seg at vi var det laget som hadde nest mest skudd på mål sist sesong? Og det er ifølge offisiell statistikk. Og det var ikke akkurat slik at vi sendte av gårde disse skuddene fra vår egen banehalvdel heller. Vi angrep, og kom i posisjoner hvor vi kunne score mål", hevder manageren.

"Vi vet hvordan vi skal skape sjanser, og jeg føler meg sikker på at vi på et eller annet stadium vil høste frukter av vårt arbeid. Selv sist uke mot Valencia hadde vi 19 forsøk på mål, mens spanjolene bare hadde fire eller fem. Men de var helt klart mer effektive enn oss. Det var forskjellen."

Målsetting: Topp fire!

Houllier kunne i dag også avsløre at hans mannskap før sesongen starter har satt seg som mål å minst sikre seg at klubben spiller Champions League fotball igjen til neste sesong. Å forbedre seg fra sist sesong er alfa & omega, etter at en skuffende ligaplassering resulterte i at klubben stod utenfor det gode selskap i Europa.

"Skuffelsen etter å ha gjennomført en sesong som ikke var mer enn gjennomsnitts sitter fortsatt i våre spillere, og de brenner etter å vise seg fra en bedre side. Vi ønsker ingen repetisjon av i fjor", forsikrer manageren.

"Det er meget viktig at vi klarer å spille oss tilbake blant topp fire i England denne sesongen. Finansielt har det uvurderlig betydning å være med i Champions League. Det er selvsagt vår ambisjon å vinne tittelen, men vi vet det vil bli svært hardt. Jeg tror det er fem lag – United, Arsenal, Chelsea, Newcastle og vi selv – som kommer til å kjempe om de fire plassene i Champions League til neste sesong, og ergo også ligatittelen. Men man skal aldri si aldri. Det kan jo hende at et lag vi ikke forutså også vil ha et ord med i laget", sier franskmannen.

"Alt jeg kan love er at vi vil prøve å vinne hver kamp vi spiller. Spillerne vil gi alt i hver eneste match. Noen ganger kommer vi helt sikkert ikke til å spille så bra som våre motstandere, men vi besitter kvaliteter som gjør oss istand til å vinne slike matcher også. Det kommer til å bli enda en lang og hard sesong, men vi er klare for den. Vi ser fram til den første kampen på søndag, men å spå hvordan den vil forløpe er umulig. Hvordan Chelseas stjernegalleri vil fungere sammen er også umulig å si, så vi får bare konsentrere oss om vårt eget spill", avslutter manageren.