Manageren om cupfinaletriumfen

Houllier kaller ligacuptriumfen for en firestjerners seier. Manageren dediserer seieren til supporterne. Han forklarer utskiftningen av Baros.

Manager Gerard Houllier tror at søndagens triumf i Worthington Cup har generert fire positive aspekter som kan gi laget hans den siste dytten til en Champions League-plass neste sesong.

"Det var en fantastisk seier og det er fire aspekter ved den. For det første er vi i Europa. For det andre er det sølvtøy, som er det denne klubben er skapt for. For det tredje slo vi Manchester United, noe som betyr svært mye for fansen. De er et bra lag og de benyttet sitt beste lag. For det fjerde gir det oss et ekstra løft foran resten av sesongen. Jeg håper det kan virke som en katalysator for oss", sier manageren.

Han var også veldig stolt av lagets engasjement og lyst etter at erkerivalen ble kjempet ut av stilen. "Det var en veldig tett, men også en engasjerende og disiplinert forestilling. Man må være på sitt beste for å slå Manchester United og samarbeidet må være godt. De to tingene som var tydelige var samholdet og samarbeidet - og selvfølgelig talentet og spillernes stolthet til å vise hva de kan," uttaler Houllier.

Gerard Houllier dediserer søndagens seier over Manchester United i Worthington Cup til supporterne som har støttet laget gjennom en av klubbens vanskeligste perioder noensinne. "Det er et spesielt bånd mellom fansen og klubben. På slutten av kampen på søndag holdt jeg trofeet og pekte på det og så på fansen, ikke på styremedlemmene. Jeg sa til supporterne at dette trofeet er til dere," presiserer han.

Han insisterer videre på at det sterke lydnivået de rundt 30000 LFC-supporterne lagde, var en medvirkende årsak til den fantastiske triumfen.

"Det var en stor finale med god atmosfære og spenning. Jeg følte at Liverpoolsupporterne oversang United-supporterne, og jeg tror supporterne hjalp oss. På en slik stadion kunne vi virkelig føle det. På slutten da supporterne sang "You'll never walk alone" vendte vi oss mot dem og sang med. Det viste en form for harmoni og fellesskap mellom de to partene. Det var samme slags feiring som i Dortmund da vi slo Alaves i finalen i UEFA-cupen for to år siden. Det var derfor jeg ønsket at alle skulle være der med fansen," sier Anfield-sjefen.

Gerard Houllier innrømmer at han led valgets kvaler da han bestemte seg for å bytte ut Milan Baros mot slutten av finalen. Tsjekkeren kom inn for Emile Heskey i det 61.minutt, men ble byttet ut igjen med Smicer mindre enn 30 minutter senere. Men nå forklarerer han hvorfor: "Jeg gjorde det fordi Manchester United hadde byttet inn en angriper til og de dyttet spillere frem på midtbanen. Det var fem minutter igjen å spille og jeg husker fra 1999 at de scoret to mål på fem minutter mot oss. Manchester United er vant til å score i det aller siste minuttet og vel så det."

Houllier berømmer likevel Milan Baros for innsatsen og holdningen hans. Spissen skapte kaos i United-forsvaret de minuttene han var på banen. "Milan forstår avgjørelsen og det hjalp. Det er vanskelig for en manager å ta slike avgjørelser, men du gjør det til det beste for laget. Det er sikkert vanskelig for spilleren også, men det er et godt tegn. Selv om Milan Baros hadde gjort det meget bra, måtte jeg sette innpå en femte midtbanespiller. Jeg ønsket at vi skulle holde mer på ballen og ha mer kontroll. Kamper på toppnivået handler om kamper for 14 spillere," legger han til.

Manageren hyller også lagånden og det gode samholdet. Særlig glad var han for Igor Biscans reaksjon etter at  Michael Owen øket ledelsen til 2-0. Kroaten varmet opp, men omfavnet likevel St. Michael etter scoringen. "Man kan ikke programmere en slik reaksjon, og en slik ting gjør meg meget stolt som manager. Salif Diao og Bruno Cheyrou tok ikke del i kampen, men har gjort gode kamper for oss. Og Neil Mellor var også der," avslutter Houllier.