Mer Cup jubel i vente?

Søndag klokken 17:00 kjemper Liverpool om en plass i 5. runde av FA-Cupen. Kampen sendes direkte på Sky, og i opptak på TV2.

Tirsdag booket Liverpool plass i ligacupfinalen. Søndag forsetter veien mot en ny finalen. Kampen på Selhurst Park blir samtidig Liverpools første mulighet til revansj for det forsmedelige nederlaget i FA-Cupens semifinale i 1990. Den gang vant Palace 4-3 etter ekstraomganger. Londonerne legger ikke skjul på at de ønsker seg en ny skalp i beltet, og er også stryket av å ha Curtis Fleming og Dougie Freedman tilbake. Kaptein Fleming har vært ute med en kneskade siden oktober, og ingen av dem to er garantert en plass i startoppstillingen til 1. divisjonslaget som for tiden ligger på 9. plass på tabellen. Aki Riihilahti skadet seg på trening nylig og kan definitivt ikke spille.

 

Liverpool vil trolig ikke kunne benytte seg av verken Vladimir Smicer eller Dietmar Hamann. Vladi fikk en smell mot Sheffield, mens Did trolig trenger med tid på seg etter å ha spilt en time for reservelaget torsdag. Stephane Henchoz er som kjent suspendert, og Traore tar trolig plassen i midtforsvaret. John Arne Riise spiller antagelig venstreback, mens den ledige plassen på midtbanen kanskje går til Bruno Cheyrou. Franskmannen som fortsatt har mye å bevise i den røde trøya, gjorde en brukbar kamp på reservelaget i midtuka.

 

Statistikk:

+ Palace ligger på 9. plass på tabellen. De er ubeseiret på de seks siste og har bare tapt en av de ti siste. De slo ut Blackpool i tredje runde.

 

+ Londonerne har blitt slått ut i tredje runde de fire siste årene. De kom til 5. runde i 1997/98.

 

+ Liverpools seier over City var den 200. seieren i FA-Cupen – en turnering vi har vunnet seks ganger.

 

+ Liverpool kom til 5. runde i 2001 [året de siste vant], men det er første gang på seks sesonger at vi har avansert til 5. runde!

 

+ Dommer er Graham Barber.

 

+ Trekningen for 5. runde skjer mandag klokken 14:30 (direkte på bla BBC Two og BBC Radio 5 Live).

 

Tidligere møter i FA-Cupen:

1938

 

3r

 

B

 

0-0

1938

 

3rr

 

H

 

3-1

1977

 

3r

 

H

 

0-0

1977

 

3rr

 

B

 

3-2

1990

 

SF

 

N

 

3-4