Mer fra Kewell-intervjuet

Vi kan i dag bringe flere uttalelser fra Harry Kewells intervju med Channel Nine, mens vi krysser fingrene og venter i nådeløs spenning på at overgangen skal gå i orden.

Det viser seg at australske Channel Nine likevel sendte det mye omtalte Kewell-intervjuet i går formiddag, dog i en redigert utgave der den mye omtalte passasjen der Kewell avslører sin nye klubb var utelatt. Men siden har jo Leeds bekreftet at Liverpool er klubben Kewell ønsker seg til.

Ettersom det meste av Channel Nine-intervjuet ble kringkastet, kan vi nå bringe flere Kewell-uttalelser fra intervjuet. Han skal blant annet ha sagt følgende: "Jeg ønsker meg til denne klubben (Liverpool, red.anm.) fordi jeg mener det representerer en reell sjanse til å vinne ligatittelen. Jeg har vært en tilhenger av dem siden jeg var en guttunge, og jeg er en stor beundrer av klubben og folkene som styrer den."

"Det er dette jeg ønsker. Selvsagt er det storartet å høre at så mange store klubber ønsker dine tjenester. Blant klubbene som var ute etter meg er dette mitt førstevalg, og jeg kan nesten ikke vente med å begynne å spille for dem. Jeg må ha tro på at jeg kan bli den beste spilleren i verden, fordi en fotballspiller må ha tro på seg selv for å lykkes."

"Jeg håper denne overgangen kan forbedre meg som spiller, og gjøre meg i stand til å utnytte talentet mitt enda bedre på banen. Jeg er fortsatt ung nok til å kunne forbedre meg, og dette er spennende tider for meg både som spiller og som person."

Det er altså ikke tvil om at Harry Kewell ønsker seg til Liverpool. Likevel ser det ut til at det er spilleren selv som nå har forsinket overgangen ved å forlange en "pay-off" fra Leeds for det gjenværende året av kontrakten med dem. Flere medier rapporterer denne engangsutbetalingen til å være i størrelsesorden £1,5 mill.

Etter sigende skal Leeds og Liverpool nå være enige om overgangssum og utbetalingsstruktur, og Kewells personlige betingelser med en ukelønn på £60,000 har jo vært klar en stund. Så det er altså denne kompensasjonspakken for Kewell personlig som eventuelt kan velte overgangen, slik det ser ut i øyeblikket.

Etter det vi forstår krever Kewell kompensasjon for hele perioden som gjenstår av kontrakten med Leeds, mens Leeds på sin side håper å begrense dette til en lojalitetsbonus på et seks-sifret beløp i stedet for hele £1,5mill.

Flere medier rapporterer at både spilleren og Leeds United håper at man skal nå fram til et kompromiss i løpet av dagen i dag. Leeds skal nemlig ha et lønnlig håp om å bekrefte overgangen til London-børsen før den stenger for handel i ettermiddag.

Flere kilder uttrykker overraskelse over at Kewell står så hardt på dette kravet overfor Leeds, tatt i betraktning størrelsen på den finansielle pakken som venter han på Anfield, og det faktum at han allerede har uttalt seg om hvor høyt han ønsker å spille for de røde. Det er også dette som tilsynelatende har provosert Leeds’ forhandlingsdelegasjon.

Rykter vil for øvrig ha det til at Harry Kewell, om overgangen går i orden, vil ta over 7’er trøya på Anfield. Så spørs det da hva Vladimir Smicer har å si til akkurat det….. Vi har vel egentlig mye større tro på at Kewell ender opp med nr. 11 på ryggen.