Michael Owen med ny skade

Liverpools toppscorer er tvilsom foran søndagens kamp mot Birmingham. Houllier glad over fortjent avansement. Bedre balanse med Didi Hamann.

Owen undersøkes i dag

Michael Owen ble byttet ut like før slutt i gårsdagens 1-0 seier mot Steaua Bucuresti, etter at angriperen kjente det strammet til i det ene låret.  Michael vil gå igjennom en røntgenundersøkelse i dag for å få mer klarhet i hvor alvorlig skaden er.  Med neste kamp bare to dager unna må en regne angriperen som tvilsom mot Birmingham, men Gérard Houllier sier likevel at han ikke forventer at Owen må stå over kampen.

 

Heskey ble hvilt

Houllier sa seg godt fornøyd med avansement til 3.runde i UEFA-Cupen, og mente at det var riktig lag som gikk videre:  ”Sett på bakgrunn av de to kampene fortjente vi å vinne.  Vi hadde en helhjertet kamp i Bukarest og i kveld var vi disiplinerte.  De har et godt lag og vi visste det ville bli vanskelig å skape åpninger.  Vi spilte som et lag og vi hadde vilje og samhold nok til å kunne fortsette vårt spill i Europa.  Vi har nå hatt to kamper uten baklengs, og det var nødvendig at vi fant tilbake til et bedre forsvarsspill og en bedre balanse.

Det bedre balansen har også sammenheng med at Dietmar Hamann var tilbake som anker på midtbanen, noe som igjen sørget for at banens beste spiller Steven Gerrard kunne ta på seg en mer offensiv frakk:  - Didi fikk inn mer rutine på midtbanen, la Houllier til.  – Dette var hans første kamp fra start på syv måneder.  Han ble ikke med til Middlesbrough på lørdag siden han skulle trene og forberede seg til denne kampen.  Det var også godt å se Steven Gerrard komme mer fram på banen.  Han stod bak scoringen, og jeg liker at han er offensiv.  Han er en generøs spiller og han går foran som et eksempel.

Manageren hadde også kommentarer til Harry Kewell og Emile Heskey:  - Harry har gitt laget effektivitet.  Han kan score mål, og han visste det da han greide å komme fram og få avsluttet på innlegget fra Steven.  Hans arbeidskapasitet er fenomenal, og han kan komme forbi spillere og slå innlegg.  Han er nøyaktig hva en spiller i toppklasse må være.  Når det gjelder Emile Heskey så er vi midt inne i en periode hvor vi spiller fem kamper på 14 dager, slik at jeg mente at Emile trengte en pause.  Det var en stor kamp for Florent (Sinama-Pongolle), og han gjorde det bra.