Mickael Essien ikke til Anfield(?)

Forskjellige rapport angående mulig transfermål. Franske 18-åringer trolig på Anfield fra høsten av. Fortsatt usikkeret angående pre-season kamper i Østen.

Ifølge flere aviser skal Bastia ha uttalt at man er nærme en avtale med Liverpool om et kjøp av midtbanespilleren Mickael Essien.  Det var i så fall snakk om en overgang verdt £4M, og hvor det igjen var trolig at spilleren ville blitt lånt tilbake for en sesong slik at han kunne oppfylle kravene til et fransk pass.  Essien er fra Ghana.  Liverpool Daily Post sier imidlertid i dag at man forventer at de helrøde ikke bruker noe av sommerens transferbudsjett til en spiller man ikke har planer om å benytte umiddelbart.

Essien er en fysisk sterk, hurtig og atletisk defensiv midtbanespiller, men som er allsidig og har scoret seks mål i fransk liga denne sesongen.  Forhåpentligvis vil transferbildet bli noe klarere etter at sesongen i Frankrike avsluttes med cupfinalen mellom Auxerre og Paris St. Germain førstkommende lørdag.  Så langt er det meste rykter i en nyhetsfattig periode, og slik er det også med Mickael Essien.

 

Gérard Houllier uttalte tidligere at det var sannsynlig at Florent Sinama-Pongolle og Anthony Le Tallec (bildet) ville fortsette noen måneder i Frankrike dersom Le Havre holdt seg i ”Ligue 1”.  Nå rykket klubben direkte ned igjen og fransk 2.divisjon vil neppe bli vurdert som noe alternativt.  Trolig vil dermed de to franske 18-åringene starte pre-season sammen med resten av førstelagstroppen i juli.  Et annet alternativ kan imidlertid være at Houllier velger å låne ut spillerne til en annen fransk toppklubb for en periode.

 

VM i fotball for damer er flyttet fra Kina til USA p.g.a. frykt for SARS sykdommen.  Det setter et ytterligere spørsmålstegn ved Liverpools planer for kamper i Shangai og Hong Kong mot slutten av juli.  Rick Parry & Co vil ventelig ta en endelig avgjørelse om dette i slutten av denne uka.  Dersom det skulle bli tommelen ned for en pre-season tur til Østen, skal Sør-Afrika være det mest aktuelle alternativet.

 

Michael Foley er tatt med i Irlands U-20 tropp som i de neste dagene skal samles til trening og to treningskamper.  Darren Potter var uaktuell p.g.a. skade.