Møter ydmykt Newcastle

Newcastle, representert ved manager og kaptein, er ydmyke før møtet med et formsvakt Liverpool.

- Det er mystisk, jeg finner det helt utrolig.

Slik kommenterer Bobby Robson Liverpools to måneder lange downperiode. Men ligaens eldste sportslige sjef er selvsagt for rutinert til å la seg forlede til undervurdering.

- De vil komme på rett spor igjen, det er det ingen som helst tvil om. Liverpool er fortsatt et forbilde for oss, sammen med Manchester United og Arsenal. Det er dit vi ønsker å nå, sier Robson ydmykt, før han legger til at målet i vår er å gjenta fjerdeplasseringen fra sist sesong.

- Klarer vi det skal jeg slå salto - nei, dobbel salto, smiler Newcastle-sjefen.

Newcastle-nestsjefen Alan Shearer var mannen som snøt Liverpool for seieren sist lagene møttes. Sjelden har de røde skapt flere sjanser, men de to målene man fikk ut av dette viste seg utilstrekkelig mot Shearer og Robson. Sistnevnte gjorde tre offensive bytter halvveis ut i andre omgang, og fikk utbedret 2-0 til 2-2. Shearer scoret utligningsmålet ett minutt før slutt.

Som sin sjef, tror den tidligere engelske landslagskapteinen at Liverpool snart vil stable seg på beina. - Det kan ikke fortsette sånn, til det har de alt for mange spillere. Nå håper jeg bare at de ikke starter snuoperasjonen mot oss, sier Alan Shearer.

PS: Både Liverpool og Newcastle vil spille med svarte sørgebånd i kveld, til avdøde Albert Stubbins ære. Stubbins har spilt for begge klubbene.