Murphy frykter en ny formsvikt

Danny Murphy poengterer viktigheten av å unngå en ny, lang kollektiv formsvikt. Teamnews før Chelsea-matchen. Berger med scoring. Stortap for U-18.

Danny Murphy har mindre enn ett døgn før Liverpool sparker i gang sin ligasesong mot Chelsea poengtert viktigheten av å unngå dårlige perioder av en slik lengde som Liverpool hadde i fjor. Murphy, en av Liverpools beste spillere i den skuffende ligasesongen, konkluderer med at de røde er sjanseløse til å vinne ligaen om de gjentar den svake perioden også denne sesongen.

"Vi kan ikke tillate oss en slik formsvikt denne sesongen. Da er vi solgt", slår Murphy fast.

Midtbaneterrieren regner med at Chelsea blir reelle tittelutfordrere denne sesongen, men håper likevel å unngå å avgi poeng mot londonerne på hjemmebane.

"En dårlig start kan få konsekvenser for resten av sesongen, så vi må prøve å sikre oss alle tre poengene i morgen. Det fine med en god start er at det gir laget selvtillit, og det er alltid en fin ting å ta med videre utover sesongen. Får vi en formsvikt må vi sørge for å komme ut av den atskillig raskere enn i fjor", konkluderer Murphy.

Team news foran Chelsea-matchen

Steven Gerrard og Markus Babbel er som kjent uaktuelle til morgendagens match mot Chelsea på grunn av suspensjoner. Dietmaar Hamann er ute med langtidsskade, og det er vel også nesten helt sikkert at Vladimir Smicer heller ikke kommer til å figurere i Liverpools tropp på grunn av sin kneskade. Steve Finnan og Salif Diao er heller ikke særlig akutelle for startoppstillingen ettersom de ikke har fått trent nok etter sine skader. Kanskje kan en eller begge få en benkplass i morgen?

Gerard Houllier har allerede røpet at Jerzy Dudek vil starte i buret, mens han også har lovet Igor Biscan en plass i startoppstillingen. Hans uttalelser i dag tyder også på at Bruno Cheyrou blir funnet verdig minst en plass på benken.

Chelsea på sin side jobber på spreng for å få klarert den rumenske spissen Adrian Mutu før avspark i morgen. Blir han ikke klart er det vel enten Jimmy Floyd Hasselbaink eller Carlton Cole som vil være Eidur Gudjohnsons spissmakker for londonerne.

Emmanuel Petit kan få en plass på midtbanen, etter at han ikke spilte i Chelseas Champions League kvalik-kamp i Slovakia i midtuken. Midtstopperen William Gallas er tvilsom på grunn av en kneskade, mens makker John Terry trolig vil spille trass i en sår ankel etter onsdagens match. Ingen av trioen Celestine Babayaro, Boudewijn Zenden og Mario Stanic spilte på onsdag på grunn av mindre skader, men alle kan være klare igjen til i morgen.

Berger-scoring i debuten

Patrik Berger gjorde i dag en fin figur i ligadebuten for Portsmouth etter gratis-overgangen fra Liverpool i sommer. Berger scorte det viktige 2-0 målet på en fin enkeltmannsprestasjon da Aston Villa ble slått 2-1 på Fratton Park i Pompeys første møte med Premier League. En kjærkommen start for Berger i hans Portsmouth-karriere skulle vi tro.

Trass i Bergers gode start for Pompey er det nok likevel to tidligere Liverpool-targets som vil prege avisoverskriftene i etterkant av dagens ligapremiere. Brett Emerton scoret da Blackburn banket Wolves hele 5-1, mens Cristiano Ronaldos debut for Manchester United i 4-0 seieren over Bolton nok bidrar til at alle Liverpool-fans i kveld gremmes over at Gerard Houllier ikke slo til da Ronaldo i sommer formelig tagg om å få komme til Liverpool. Skal man dømme ut fra Ronaldos oppvisning som innbytter i ettermiddag kommer nok dessverre ikke våre erkefiender i andre enden av East Lancs Road til å ha nevneverdige problemer med å glemme David Beckham.

U-18 med stortap for Norwich

Liverpool U-18 tapte i dag hele 4-0 borte mot Norwich U-18 i en preseason-kamp. De rødes forsvar var på vaklende grunn i hele kampen mot hjemmelagets farlige duo Josh Clarke og Danny Crow. Norwich scorte 2 mål i begge omganger, og etter rapportene å dømme kom Liverpool aldri inn i denne matchen.