Murphy gleder seg til Chelsea-kampen

Danny Murphy gleder seg til søndagens ”cupfinale” på Stamford Bridge.

I et intervju med Liverpools offisielle nettside uttaler Danny Murphy seg om søndagens oppgjør mot Chelsea og om viktigheten over å komme med i mesterligaen: ”Vi ser fram til kampen. Folk prater om å spille under press, men dette er den type kamper man ønsker å spille. Jeg foretrekker å spille kamper som betyr noe. Vi hadde definitivt tatt i mot tilbudet om denne avgjørende kampen dersom vi hadde fått det under vår svake periode. Vi vet hva vi må gjøre, og det tror jeg er en fordel. Vi må angripe, spille god fotball og score mål. Hvis uavgjort hadde vært nok, kunne det ha hatt en negativ effekt på innstillingen vår. Det problemet har vi heldigvis ikke, så vi må bare gjøre alt vi kan for å vinne.”

Kampen på søndag har blitt kalt en ”cupfinale,” og Murphy mener sammeligningen er god: ”Dette blir annerledes fordi vi ikke spiller om noe trofé, men det er klart at det er veldig mye som står på spill. Champions League er den største turneringen i Europa, og alle spillere ønsker å delta der. I tillegg er det av stor betydning for klubbens økonomi. Kampen mot Chelsea kommer til å bli like viktig som de andre store kampene vi har spilt de siste sesongene, men vi kan ikke tenke på det når vi spiller. Hvis du tenker på presset du er under mens du spiller er sjansene store for at spillet blir påvirket. Vi har spilt mange viktige kamper de siste par årene, og det er en stor fordel. Jeg tror vi har bevist at vi alltid spiller bra når mye står på spill.”

Midtbanespilleren føler også at det er viktig å gi fansen noe tilbake etter en vanskelig sesong: ”Hvis vi kvalifiserer oss, vil det gi dem noe å glede seg til. Vi vet at det er de ønsker. Vi gjør alle vårt ytterste for å nå dette målet, fordi som toppspiller ønsker man å spille på det høyeste nivået, og det betyr spill i Champions League. Denne sesongen har vi sett på at Man United og Arsenal har nådd lenger enn oss, og det har vært frustrerende. Vi må forberede oss godt til søndag, for hvis vi spiller godt i 90 minutter og får et godt resultat, da er vi der.”

Han ønsker ikke å spekulere i hva som vil skje dersom de røde ikke skulle klare den viktige fjerdeplassen: ”Vi kan ikke tenke negativt nå. Det er ikke verdt å la slike tanker slippe til fordi en slik frykt vil bare påvirke spillet vårt. Hvis det verst tenkelige skulle skje, så skal vi klare å håndtere det, men akkurat nå tenker vi bare på at vi skal vinne kampen på søndag. Det som er bra er at vi ikke er avhengige av noen andre. Alt er opp til oss selv. Vi har sjansen til å vinne en fotballkamp og til å komme med i Champions League. Alt er opp til spillerne og trenerstaben.”

Liverpools dårlige statistikk på Stamford Bridge forandrer heller ikke på Murphys innstilling før kampen: ”Folk har snakket mye om vår svake statistikk der nede, men vi hadde dårlige statistikker mot Tottenham og West Ham også, og vi slo dem begge både hjemme og borte denne sesongen. Statistikker er til for å brytes, og i en slik viktig kamp er slike tall irrelevante. Vi bryr oss i hvert fall ikke noe om det.”