Mye play-off for de røde?

Gruppespillet i EM avgjøres på lørdag. Mange Liverpool-spillere har sjansen til å avansere, men de kan måtte gjøre det gjennom play-off kamper. Vi har sett nærmere på avslutningsrunden.

Lørdag 11.oktober vil alle gruppevinnerne i kvalifiseringen til EM i Portugal neste sommer være klare.  De kan dermed ta mål til sluttspilldressen, sammen med vertslandet.  De ti gruppetoerne skal så 15/16 og 18/19 november gjøre opp seg i mellom om de siste fem plassene.

 

Gérard Houllier vil først og fremst krysse fingrene for at man ikke får flere skader i troppen som følge av landskampene til helgen.  Liverpools manager vil heller ikke bli særlig begeistret dersom mange av hans førstelagsspillere må ut i ytterligere kvalifisering midt i et hardt kampprogram, men det kan fort skje at mange fra Anfield vil bli opptatt med play-off midt i november.

 

Dette er situasjonen foran lørdagens oppgjør:

 

GRUPPE 1

Kjedelig gruppe som allerede er avgjort.  Frankrike går direkte videre, mens Slovenia er et lag som sikkert mange kunne tenkt seg i play-off blant toerne.

Røde:  Bruno Cheyrou er ikke lenger i troppen, men Liverpool-supportere håper at Djibril Cissé og Jean-Alain Boumsong får anledning til å vise seg fram.  De to sistnevnte regnes som høyaktuelle for Anfield innen neste sesong.

Kamper: Kypros v Slovenia (19:30), Frankrike v Israel (20:45)

 

GRUPPE 2

Norge må slå Luxemburg, samtidig som Danmark må ta poeng i Bosnia for at det skal bli play-off.  TV2 sender fra Ullevaal, mens TV3 overfører danskene live.

Røde:  John Arne Riise bør ha mer en 50% sjanse til å spille play-off sammen med Norge.  Kun Danmark eller Bosnia kan vinne gruppa.

Kamper:  Norge v Luxembourg (18:00), Bosnia v Danmark (18:00)

 

GRUPPE 3

Her er også alt avgjort.  Tsjekkia har gjennomført en meget sterk kvalifisering som vinner, mens få vil ønske å møte toeren Nederland.

Røde:  Milan Baros og Vladimir Smicer er klare for Portugal til sommeren, men mister den siste kampen i Østerrike p.g.a. skader.

Kamper:  Østerrike v Tsjekkia (17:00), Nederland v Moldova (20:30)

 

GRUPPE 4

Tøff kamp om 2.plassen i gruppa som Sverige har vunnet.  Latvia blir toer hvis de vinner på svensk jord, mens Ungard må vinne dersom latvierne spiller uavgjort.  Polen blir nr.2 dersom de vinner og Latvia taper.

Røde:  Jerzy Dudek og Polen har spilt seg opp, og kan altså greie å knipe en play-off plass i 12. time.

Kamper:  Sverige v Latvia (17:00), Ungarn v Polen (17:00)

 

GRUPPE 5

Tyskland går videre dersom de greier minst uavgjort mot Island.  Skottene kan på sin side snyte islendingene for en overraskende play-off plass dersom de vinner siste hjemmekamp, og islendingene taper.

Røde:  Dietmar Hamann har vært skadet i hele høst, men vil trolig være på plass i Portugal for sitt Tyskland til sommeren.

Kamper:  Skottland v Litauen (17:00), Tyskland v Island (17:00)

 

GRUPPE 6

Uinteressant gruppe sett med røde øyne.  Hellas leder sensasjonelt, og må ha et like bra resultat som Spania i siste kamp for å kvalifisere seg direkte.  Spanjolene kan bli en annen nasjon som andre toere helst ikke vil bli trukket mot førstkommende mandag.

Kamper:  Hellas v Nord-Irland (18:00), Armenia v Spania (18:00)

 

GRUPPE 7

Veldig mye fokus vil bli rettet mot Istanbul kl 19:00 på lørdag.  England vinner gruppa med minst uavgjort, mens det for tyrkerne kun er godt nok med uavgjort.  Kampen sendes direkte på Viasat og Sky Sports, og en time forskjøvet på TV3.

Røde:  Kun Steven Gerrard og Emile Heskey er med til Tyrkia, men Michael Owen skal bli spilleklar igjen til eventuelle play-off kamper.  Gérard Houllier og Liverpools supportere vil imidlertid håpe at England kan gå direkte videre som gruppevinner.

Kamper:  Tyrkia v England (19:00), Liechtenstein v Slovakia (19:00)

 

GRUPPE 8

Kroatia må få et bedre resultat enn Belgia i siste kamp for å bli toer i gruppe.  Bulgaria er allerede vinner.

Røde:  Igor Biscan er tilbake i den kroatiske varmen etter å ha spilt seg inn i startoppstillingen hos Liverpool.

Kamper:  Kroatia v Bulgaria (20:15), Belgia v Estland (20:15)

 

GRUPPE 9

Det ser opplagt ut, siden Italia beholder tetplassen med seier i en tilsynelatende lett hjemmekamp.  Wales har gjort en god kvallik, til tross for litt snubling mot slutten, og vil håpe på sitt første sluttspill på svært lenge.

Røde:  Sami Hyypiä kan bestille sommerferie ettersom Finland er slått ut.

Kamper:  Italia v Aserbadjan (20:45), Wales v Serbia & Montenegro (20:45)

 

GRUPPE 10

Et skikkelig bikkjeslagsmål her, hvor Sveits, Russland og Irland alle både kan vinne eller bli nummer to før den siste runden.  Sveitserne styrer sin skjebne mest, siden de er gruppevinner med seier over irene.

Røde:  Stephane Henchoz og Steve Finnan er trolig på hver sin side av banen i Basel.  Irland og Steve vil trolig måtte vinne for å få minst play-off, mens Stephane i dårligste fall vil få en sjanse til dersom det blir minst uavgjort for hjemmelaget.

Kamper:  Russland v Georgia (17:30), Sveits v Irland (17:30)