Nå er det opp til Liverpool!

Houllier dedikerte den viktige derbyseieren til etterlatte fra Hillsborough-tragedien. Charlton til Anfield uten selvtillitt. Dudek trolig klar.

Etter gårsdagens 2-1 seier over Everton er det helt opp til Liverpool selv om klubben skal kapre den verdifulle fjerdeplassen etter at både Chelsea og Newcastle snublet. Vinner Gerard Houlliers elever resten av kampene er jobben gjort, og det kan bety at sesongavslutningen på Stamford Bridge kan bli som en cupfinale å regne. Houllier var naturlig nok svært stolt over egne spilleres innsats i gårsdagens derby, men nektet å snakke om konkurrentene til Champions League plassene. ”Ikke spør meg om å snakke om andre resultater og lag. Det er lenge igjen og vi vil bare konsentrere oss om det vi må gjøre”, sa Anfield-sjefen på pressekonferansen etter den særdeles viktige seieren.

”Vi er fornøyde over å ha slått et godt lag, du kan se fra innsatsen til Everton hvorfor de er hvor de er på tabellen. Dette var en massiv seier for klubben”, mener Houllier som kan skryte av en flott statistikk i Mersey-kampene. ”Det eneste derbyet jeg har tapt var i 99 da vi mistet hodet og fikk to spillere utvist. Du vet at i disse kampene må det fightes. Vi gjorde det, fikk ballen ned og spilte langs bakken”.

 

Gerard Houllier dedikerte dessuten gårsdagens seier over erkerivaler Everton til familiene som mistet sine kjære i Hillsborough-tragedien. ”Seieren kom i samme uke som markeringen av Hillsborough. Alle spillerne deltok på en minnestund tidligere i uka, og vi ønsker å dedikere denne seieren til familier som mistet noen der. Jeg tror det alltid er i bakhodet vårt at denne klubben handler om samhold og kjærlighet, og som jeg sa, dette var en veldig viktig seier på grunn av en spesiell uke”, sier Houllier.

 

 Allerede i morgen er det ny ’must win’ kamp for de røde når Charlton besøker Anfield. Alan Curbishleys menn slo Liverpool 2-0 før jul, men nå er det et lag med hanglende selvtillitt som kommer til Merseyside. Bare et par uker siden så det ut som the Addicks kunne bli en utfordrer til en UEFA-cup plass, men en periode med katastrofalt dårlige resultater har ødelagt for laget. ”Selv da vi rykket ned for et par sesonger siden spilte vi ikke så elendig som nå. Jeg kan akseptere tap dersom vi spiller greit og prøver. Men ikke når vi presterer som nå”, sier en oppgitt Charlton-manager som så laget sitt tape 0-2 for Birmingham i går. ”Vi ser ut som et lag med ukjente som aldri har spilt sammen”, mener en tydelig pessimistisk Curbishley foran mandagens kamp.

 

Igor Biscan fikk aldri muligheten til å vise seg fram som midtstopper i går. Den uheldige Kroaten måtte forlate banene allerede etter åtte minutter på grunn av en ryggskade, og nå ser det ut som at Igor også er uaktuell i de neste kampene. Sami Hyypia er uansett tilbake etter karantene til i morgen. Jerzy Dudek spilte med klare smerter etter at han pådro seg en liten lyskestrekk helt i starten av den samme kampen, og måtte overlate samtlige femmeterspark til John Arne Riise (!). Polakken som ble karakterisert av Houllier som ”modig” på grunn av at han valgte å fortsette kampen, har imidlertid friskmeldt seg selv foran Charlton-kampen. Dudek vil uansett bli nøye testet og vurdert om situasjonen skulle forverres.

 

Ingen av de røde på utlån i hjemlandet Frankrike hadde for øvrig en stor helg. Bernie Diomede scoret og spilte 90 minutter for Ajaccio hjemme mot Bordeaux, men kantspillerens lag ble slått hele 1-6. Florent Sinama-Pongolle spilte hele matchen for Le Havre som gjestet Auxerre, men her ble det 0-1 tap. Anthonty le Tallec var reserve i hele kampen, mens Alou Diarra verken var på banen eller benken. Gergory Vignal og Bastia fikk besøk fra ventrebackens moderklubb Monpellier, men her ble det 1-2 tap på for Gregory og altså ingen stor fransk helg for Liverpool-spillerne i eksil.