Nedrykk for franske unggutter

Le Havre mister plassen i øverste divisjon, noe som får trekløver til Anfield allerede i sommer? Cissé & Co på skjermen igjen. Premier League vil ha mer TV-fotball på lørdager.

Monaco beholder plassen

Monaco vant fram med sin appell og sølvvinneren i fransk ”Ligue 1” beholder dermed sin plass.  Klubben var dømt til nedrykk etter å ha opparbeidet seg en massiv gjeld forrige sesong.  Det franske fotballforbundet har nå vedtatt å likevel ikke straffe klubben som går rett inn i gruppespillet i Champions League sportslig, men Monaco vil ikke ha anledning til å kjøpe nye spillere til neste sesong.

Dette betyr igjen at Le Havre rykker ned.  Gérard Houllier har tidligere sagt at det kunne være en mulighet for at 18-åringene Anthony Le Tallec og Florent Sinama-Pongolle ville bli ytterligere noen måneder på lån til Le Havre dersom man holdt seg i den franske toppdivisjonen, men det ser nå ut til at disse to samt Alou Diarra vil være på plass på Melwood når pre-season trening starter 8.juli.  Det har riktignok blitt spekulert i at det kan være aktuelt å låne ut Le Tallec og Sinama-Pongolle til Auxerre i forbindelse med en overgang for Djibril Cissé, men dette er rykter man ikke har gitt noe respons på fra Anfield. 

 

Frankrike mot Japan

Sesongen 2002-03 har fortsatt sine krampetrekninger ute i Europa.  I Confederation Cup møtes i kveld Frankrike og Japan, etter at begge landene vant sin første kamp i turneringen.  Liverpools transfermål Djibril Cisse og Jean-Alain Boumsong er med i den franske troppen.  Kveldens møte på stadion til St.Etienne har avspark kl 21.00 og sendes direkte på Eurosport.

Liverpool har noe halvhjertet hevdet at de ikke er interessert i Christiano Ronaldo, supertalentet på Sporting Lisboa og Portugal U-20.  Andre kilder mener at det er en interesse på Anfield for spilleren.  Ronaldo kom ikke på scoringslista da en 2-0 seier mot Tyrkia i går gjorde at portugiserne skal spille finale i U-20 turneringen i Toulon i morgen mot Italia.  Når og hvor de forskjellige lagene vises kan du sjekke på vår oppdaterte TV oversikt.

 

Premier League vil ha flere TV-kamper

Den nåværende fjernsynsavtalen som Premier League har med Sky Sports og ITV løper ut etter neste sesong.  Premier League har nå lagt fram de ”pakkene” som man vil tilby interesserte kanaler i forbindelse med en ny kontrakt, og det innbefatter bl.a. at han vil øke antalle live kamper fra 106 til 138.  Ligaen sier at det nye opplegget vil gi flere kamper på lørdager, og færre kamper de andre dagene i uka.  Man vil likevel holde fri det ”hellige” kamptidspunktet kl 16.00-18.00 på lørdager, og dermed altså sende kampene på formiddag eller kveldstid.  I det nye framlegget vil det også bli anledning for klubber til å vise kamper i sin helhet på internett, etter at man har sendt høydepunkter på engelsk fjernsyn.